Видео

Секогаш брилјантен. На своето последно појавување во февруари годинава, со прости примери и блескави заклучоци, обајсни се.
http://dnevnik.mk/?itemID=FD6C3CD889B6484E98B2622F6DE3827C&arc=1
http://dnevnik.mk/?itemID=FD6C3CD889B6484E98B2622F6DE3827C&arc=1
http://youtu.be/6mhj-j0z-fk
https://www.youtube.com/watch?v=6mhj-j0z-fk
http://youtu.be/6mhj-j0z-fk

Толку на големи звона беше најавуван авторскиот проект на Боки што се емитува кај Саки!!! А глуми Ристичка. Море и вмешан и Коколанов. Оној де проект каде не издржа ниту една цела емисија, а да нема ЦЕНЗУРА!!!
Ова било, тоа-оноа… Фалби, фалби…Па и оној јадник Чарлс Гарет порача дека сатира ни требало. Тој со лик и дела како од Мапет шоу, нам сатира ни препорачува!
Проектот демек бил уметнички, авторски, оригинален, со американци во екипата, со АМЕРИЧКИ пари!!! Па испопотпишани под проектот Борјан, па Биљана, па триста чуда. Па Телма на Саки ја емитува. Па на газдарицата на телевизијата Оливера Јосифовска не и се допаѓа.
И, опааааа, сето тоа било КОПИЈА. Саки и Борјан крадат идеја од друга држава. Не било која, туку од легендарната држава Киргистан. Брзо сега на Гугл мапс да ја најдете. Или ќе ви го пратам Чом да ви обајсни географија како за Естонија-Летонија-Литванија… Киргистан е под Казкстан, над Таџикистан а до Узбекистан!!! Јасно?!
Па толку се инвентивни Боки, Саки и Ива, што од таму програма крадат?! Апашааана.
Уште од пролетоска имало “Контравести“ во Киргистан!!! Си истите американци текстописци и адвајзори, со исти американски пари….
Значи и “контравестите“ во Киргистан наречени “Студио 7“ се со пари од истиот извор УСАид, со истите американски советници и текстописци.
Накратко, НАРЕДБАТА ЗА “ПОТРЕБА“ ОД САТИРА ВО КИРГИСТАН И МАКЕДОНИЈА Е ДОЈДЕНА ОД ИСТ ЦЕНТАР.
Много јаки ова уредничиштава Саки и Борјан!!! Многу!!!

Не треба да си генијалец, дури и потпросечен IQ како на Заев може да разбере дека не чека тешка нова сезона 2015/16. Мислам на политичка сезона, секако.

Ако денеска го слушавте Вучиќ како одговара на новинарски прашања во Белград, тој кажа дека Тој, односно Србија, не преговараат со Приштина, ами со САД и ЕУ!!! Повелете видео:

http://www.beta-video.tv/?page=play&id=44565&naslov=Vu%C4%8Di%C4%87:%20Pregovaramo%20sa%20EU%20i%20SAD%20ne%20sa%20Pri%C5%A1tinom

Тоа е апсолутно исто што се случува и во Македонија!

Никола Груевски нема проблеми, и не преговара, со Заев. Туку со САД и ЕУ.

Морам да признам, а за тоа ќе посветамаи една емисија и колумна, Џес Бејли е најсупешниот и најкапацитетен амбасадор на САД што било когаш бил акредитиран во Македонија. За само 6 месеци од доаѓањето, успеа да ја колабира државата, да ја ослаби ВМРО, да го понижи МАКЕДОНСКИОТ народ, да ја уништи народната волја, да ја повлече Македонија од просперитет кон пропаст. И тоа без крв, војска, бомбардирања, терористички напади… Без дилема најуспешниот амбасадор на САД. Врвен Economic Hit Man. Не само економски, ами и политички хит мен – убиец.

Во интевјуто за МТВ, тој директно и јасно ни кажува што ќе и прави на Македонија и на оваа легитимно и легално избрана власт. Него, гледајте го интервјуто, апсолутно не му е важна волјата на народот. Ич не му егајле. Тој има агенда од ситници како сменување на директорот на МРТВ, до најбитната за него (за жал и за нас) МЕНУВАЊЕ НА ИМЕТО. Еве ви видео и од тоа:

http://mrt.com.mk/node/25327

Ладнокрво, како платен убиец, како хит мен, соопшти како ќе не убие.

Затоа сметам дека ќе имаме ужасно тешка, веројатно најтешка, во секој случај решавачка битка за Македонија оваа сезона што е пред нас. Сезоната 2015/16.

Тоа, по автоматизам значи дека таква ќе е и сезоната на телевизиското боиште. Она боиште за кое говори, и од кое се плаши Џес Бејли. Тоа е единствено боиште каде не е неприкосновен. Тоа е боиште што сака, ама не успева да го контролира. Тука му е Ахиловата пета. Неговата “армија“ од новинари, стручњаци, експерти, аналитичари, заедно со се целото “посолство“ не можат да се спротистават на една возрасна жена, еден поранешен спортски коментатор и еден поранешен ракометар.

Да повторам. На Бејли главна ќе му е Битката за Медиумите. Таа битка со Спец, Шамарлитико, Созен и Чом, не може да ја добие. Тоа на Бејли му е јасно. Велам, најдобриот САД амбасадор до сега е он. Ќе се обиде со триста ЦИА-шки финти во текот на новата сезона. Но, од друга страна ни оваа мала скромна тројка, што така слатко се смее на констатацијата на Колемишевски дека СДСМ ќе победел, не спие. Напротив. Тројката (не е ВМРО-вска, ама со сигурност е МАКЕДОНСКА) е најмотивирана кога треба да се тепа со некој кој си мисли дека е посилен, поголем, поумен…

Мирка спрема серија од текстови и анализи. Има идеи и енергија како сега да започнува со кариерата. Таа ќе бомбардира есеноска и пролетоска. Она е без милост ако и ја закачате Македонија. Молчеливиот но суптилен Дарко е ноќна мора за странците, опозицијата, министрите од ВМРО – за сите. Непредвидлив во акциите, но исклучителен ПАТРИОТ. Тие две карактеристики го прават страотно опасен по агендата на Бејли.

За таа битка јас спремив 10-члена екипа за Миленко Неделковски Шоу што ќе има задача на МАКЕДОНКИОТ народ да му го објаснува секој потег во текот на “преговорите“, секоја промена на закон, устав, изборен модел… Екипата е: Вилоета Ачковска, Иванка Додовска, Сашо Климовски, Васко Стамевски, Тони Михајловски, Владимир Божиновски, Бобан Нонковиќ, Оливер Андонов, Никола Србов и Љупчо Златев. Шпицата ја снимаме оваа недела, подготовките се направени. Со првата емисија стартувам на 4-ти септември.

Од друга страна ја имам подготвено и “странската“ екипа. Првиот гостин во Скопје пристига на 2-ри септември. Првиот што ќе го снимам во странство (Швајцарија) бидејки е во поодминати години, па патувањата му се тешки, е на 9-ти Септември. Првиот гостин што ќе допатува од друг континент ќе дојде во октомври во Скопје.

Мојата задача е на МАКЕДОНСКИОТ народ да му обајснам, преку дебати и интервјуа со домашни и странски исклучителни интелектуалци, што во овој момент се случува во Светот, Европа, Балканот и Македонија. Натаму од тоа, за разлика од Најчевска и слични изроди, сметам дека МАКЕДОНСКИОТ народ е интелигентен, разумен, храбар и енергичен, па судот што ќе го донесе ќе е исправен.

Така да, сезоната започнува на 4-ти септеври.

 

ПС

Секако, во текот на сезоната, ќе ја замолам “класната“ да ја почести емисијата и гледачите со нејзино присуство. По можност, повеќе пати.

 

Премиерот Никола Груевски одговарајќи на Собраниска седница на прашање на пратеничката Роза Топузова Каревска, рече:

“Имаме намера да спроведеме попис на населението во Македонија. Ги правиме сите напори да спроведеме попис според највисоки меѓународни стандарди, попис што нема да влее сомнеж кај никого, кај ниту една етничка заедница, кај ниту еден граѓанин, индивидуалец, политичка партија или кој било друг субјект“.

Дудунка, отвора дебата за тоа колку има МАКЕДОНЦИ, а колку жители од други етнички заедници во МАКЕДОНИЈА.

Да се потсетиме:

1. Последниот попис беше прекинат од ВЛАДАТА на Никола Груевски, затоа што етничките албанци сакаа попис да праат преку Скајп и Фејсбук. Со документи во фотокопии, без присаство во Македонија. Е, така нече мочи ове ночи.

2. Пред да започне тој неуспешен попис, од Брисел добивме директива како држава, пописот да е транспарентен и демократски, ама да ВНИМАВАМЕ АЛБАНЦИТЕ ДА СЕ НАЈМАЛКУ 25% !!!???

3. Последните изборни резултати, покажуваат дека албанците во Македонија се далеку под 20%.

4. Строгиот режим на поголемиот дел од Западно Европските држави за НЕДОЗВОЛУВАЊЕ ДВОЈНО ДРЖАВЈАНСТВО, ги приморува “нашите“ албанци да се решат помеѓу државјанство на швицарска, немачка, аустрија или државјанство на Македонија. Јасно е каков избор прават.

5. Секоја бројка, под процентот “загарантиран“ со Охридскиот рамковен договор, значи дека правата што ги носи тој договор, не важат за соодветната етничка заедница (вработување, двојазичност, министерства, директорување…).

6. Последниот попис на населението е изведен во есента 2002-ра, е под режимот на Бранко Црвенковски и Хари Костов. http://www.stat.gov.mk/Publikacii/knigaXIII.pdf Тоа беше влада што ги прифати ТЕРОРИСТИТЕ од УЧК, како партија ДУИ.

7. И референдумот за територијална поделба на Македонија со кој се алабнизираа Скопје, Тетово, Кичево, Дебар, Гостивар и Струга што заврши неуспешно е изведен во време на режимот на Хари Костов и агентот на ЦИА Силјан Аврамовски.

8. И пописот од 2002-ра и референдумот во 2004-та се под директно влијание на трауматични настани. Војната во 2001-ва и убиството на Трајковски 2004-та.

Доколку меѓународната заедница дозволи, уште поарно, доколку нашата Влада се избори да ги одбие притисоците и го имплементира софистицираниот начин на попис на населението, ДУДИНКА смета дека пребројувањето ќе покаже дека во МАКЕДОНИЈА нема повеќе од 16%, максимум 17% албанци. Доколку торбешите, ромите, бошњаците и слични кои од лукративни причини се пријавуваат како албанци, се вратат во своите етнички заедници, тогаш таа бројка може да е и под 15%.