Two Column Right Sidebar

Wafer tart icing sweet roll soufflé caramels jelly-o jujubes cake. Sesame snaps marzipan danish cake ice cream. Caramels apple pie dessert lemon drops cotton candy chocolate bar. Tootsie roll biscuit jelly-o bonbon toffee macaroon brownie. Tootsie roll toffee tootsie roll gingerbread. Tart cake apple pie cake bear claw soufflé marzipan. Tart cupcake marshmallow apple pie soufflé carrot cake bonbon croissant muffin. Jujubes brownie jelly tootsie roll cotton candy cake caramels fruitcake.

Pie dessert sweet roll chocolate bar. Lollipop lemon drops dessert. Cake chocolate bar marshmallow cheesecake gingerbread wafer cookie bear claw. Pudding cheesecake ice cream gummi bears. Icing cupcake bear claw gummies powder. Candy canes jelly pie cake sweet roll halvah pudding. Cotton candy cake pie biscuit gummi bears tart. Icing cheesecake sweet caramels pastry cotton candy. Gingerbread halvah halvah lemon drops. Ice cream oat cake tiramisu chocolate gummies. Bonbon candy canes jelly-o.

Pudding ice cream cookie sweet lollipop apple pie. Tiramisu croissant chocolate pastry carrot cake cupcake. Pie cupcake cookie sweet cake bonbon muffin apple pie. Biscuit cupcake dessert chocolate bar cheesecake gummies. Danish chocolate bar dragée jelly beans pudding bear claw. Fruitcake chupa chups apple pie. Apple pie dragée wafer toffee gummies. Marzipan cheesecake wafer icing apple pie chupa chups. Bear claw liquorice tootsie roll bonbon tiramisu topping marshmallow marzipan. Lemon drops soufflé icing oat cake chocolate jelly muffin gummi bears.

Гвардиола или Де Зерби?

И Гвардиола и Де Зерби се ученици на позициона игра, но нивните интерпретации се разликуваат. Акцентот на Гвардиола на контролирана прогресија и оптимално позиционирање отелотворува стратешки пристап сличен на шах. Спротивно на тоа, склоноста на Де Зерби за вертикалност и брзите комбинации на трето лице ја отсликува големата, возбудлива игра на табла. Овие различни толкувања не само што ја истакнуваат разновидноста на филозофијата за позиционирање, туку и ги нагласуваат убавите

БРИКС Олимписки игри

И УНИПОЛАРНОСТА НА СПОРТСКИОТ СВЕТ СЕ РАСПАЃА! ОЛИМПИСКИТЕ ИГРИ НА АТЛАНТИСТИЧКА МЕЏУНАРОДНА ДОБИЈА КОНКУРЕНЦИЈА – БРИКС ОЛИМПИЈАДА! УШТЕ ЕДЕН ШАМАР ЗА МАКРОН!   #Русија официјално ја објавува организацијата на Олимписките игри #BRICS од 20 до 23 јуни пред #PARIS2024. Се очекува да учествуваат околу 50 земји, односно 4.500 спортисти за 25 спортови. Претставниците на #Русите прецизираат дека Меѓународниот олимписки комитет во моментов е во голема криза поради буџетската дупка што

Војна Азербејџан - Ерменија

Пример за тоа како простата логика не успева во геополитиката: Големата игра на Кавказ Азербејџан и Ерменија во овој момент се на работ на нова војна. (Последната војна беше во 2020 година, Ерменија беше разбиена). – Ерменија (сојузник на Русија и членка на ОДКБ) спроведува воени вежби со САД. Ерменија ги влоши односите со Русија. Пашинјан сака Ерменија да го напушти ОДКБ. Москва е зафатена со сопствените работи во Украина

И кравите прдат, нели?

Ова е мотор од еден крузер. Оние преголемите, преубавите, наменети за крстарење. Моторов има јачина од 100.000 коњски сили, кои се фобиваат од 1.800.000 кибика запремина во 6 цилиндри. Или, грубо, тоа е колку 5.400 голф дизели. Потрошувачката му е 14 тона нафта на саат, или 340.000 литри на ден. За едно возење од едната на другата страна на светот, испушта штетни гасови колку што би испуштиле милион автомобили за

Др. Петар Поповски до блгарчета-татарчета

Блгарчета-Татарчета, едно прашање до Вас, КРАДЦИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЈА И КУЛТУРА (Браќата Срби би Ве нарекле: АПАШИ, ЛОПОВИ И БИТАНГЕ), дали сте го прочитале извештајот на проф. BRUNO PITIONI, висок државен службеник на Германија акредитиран во Бугарија (Софија) во време на Втората Светска Војна, испратен од негова страна до германскиот Wehrmacht во Берлин, во март 1943-ѕа година..? Претпоставувам дека немате поим за тоа, бидејќи немате своја историја и култура. Се

Од каде и како ке полетуваат Укропските Ф-16.

Од каде и како ке полетуваат Укропските Ф-16 Првата опција се воздушни бази со подземни бункери во западниот дел на Украина, каде што е потешко да стигнат руските ракети со долг дострел. Тие не би биле изложени на писта поголемиот дел од времето, туку авионите би биле во армирано-бетонски бункери речиси цело време по моделот на Израел. Незнам дали во Западна Украина да има аналогни бункери од СССР, со оглед

САД наметнаа санкции на Европа

Францускиот новинар Тиери Мејсан – за тоа дека главната цел на САД е уништување на Европа: Тие [Американците] нема да започнат војна, мислам дека тоа не е во нивна корист. Не против Русија. Тие веќе водат војна против Европејците. Тие знаат дека Русија и Кина се надвор од нив. Но, тие сакаат да бидат империја за Европејците. И тие ќе продолжат со напади со лажни знамиња против сопствените сојузници. Исто

БРИКС

Како резултат на самитот во Јужна Африка, уште шест земји беа примени во БРИКС: Аргентина, Египет, Иран, Обединетите Арапски Емирати, Саудиска Арабија и Етиопија.   Сега БРИКС опфаќа: 🌏 36% од вкупната површина на Земјата; 👨‍👩‍👧‍👦 45% од светското население; 📈 37% од глобалниот БДП; 🛢️ 44% од светските резерви на нафта; 🏭 38% од светското индустриско производство.   Во исто време, земјите од Г7 (Велика Британија, Германија, Италија, Канада,

Криза во Гагаузијa

Референдумот за независност повторно e на маса додека Кишињев се обидува да ја ликвидира автономијата Генералното собрание на автономниот регион на Молдавија, Гагаузија, вели дека на 9 септември ќе се организира конгрес на претставници на автономијата на кој ќе се разговара за различни одговори на актуелната политичка криза. Претставници на провинциската влада забележуваат дека референдумот за независност може да претставува конечен одговор. Корените на кризата; Политичката криза во Гагаузија започна

Брисел/Белгија престолнината на ЕУ

Белгиските окупаторски трупи на кралот Лепополд Втори се подготвуваат да обесат седумгодишно црно момче во Конго. Момчето било обесено затоа што татко му не можел да произведе доволно пченица во однос на квотата што ја одредиле окупаторите. Пред убиството, детето било великодушно почестено да ја чита Библијата. Денес, Белгија е седиште на ЕУ, а нашиот потчинет и еврофанатичен полусвет го доживува секој бриселски функционер во костум како човек со углед