OFF/ON TRIBE

Шо убо ова со апсењево денеска!

Зошто?

Па затоа што сега точно ќе се види дали мојата теза ќе стане ЗАКОН.

Имено, Првиот Миленков Закон гласи: Албанците се Он/Оф племе.

Објаснување: Тие се на дугме (копче) што се наоѓа во рацете на американскиот амбасадор во Македонија. Сега е тоа Бејли. До зимоска беше Волерс. Кога тој ги вклучува, тие излегуваат на улица, кршат, протестираат, напаѓаат…

Но, кога ќе ги исклучи, тие си седат по дома. Не смеат да бекнат.

Па ете. Имамите и радикалните воџи им ги апсат, а и ќе ги судат. Американската амбасада денеска побара од полицијата и обвинителтвото (Чавков и Зврлевски) “АГРЕСИВНО спротиставување“ на исламскиот фундаментализам. Колку што може да се види и прочита, ништо од просвјиеди, улична демократија, насилство од страна на “младата енергија“, како што со формулација им се улизуваше Фрфљо. Робовладетелот од Кале даде наредба (уште поарно, не издаде наредба за излегување на улица), на своите измеќари и сите тие сега си седат мадро. Рамадн Рамадани и слични останаа со прстот во уста.

Така да, велам, баш ќе видиме дали моето тврдење ќе остане теорија (како оние на Дравин) или ќе еволуира во закон (како оние на Њутн).

Не би бил изненаден деоколку го видиме СДСМ со протести пред судот со пораки СЛОБОДА ЗА ИМАМОТ или СИТЕ СМЕ ИМАМ.