Свет

УДБА моја судба

Во Словенија, на 4-ти мај ке се одржи референдум за ОТВАРАЊЕ НА СИТЕ ДОКУМЕНТИ НА УДБА. Да се видат убијците, егзекуторите, платениците, нарачателите… Акцијата ја предводи мојот пријател, колега новинар, Роман Лелјак. Кај нас, исто така, е време да се видат на виделина тие досиеа. Знаеме дека еден наш сограѓанин со бркови, поранешен сопственик на сендвичара и постојана сенка на Владиката и на Тодор Петров, бил егзекутор. Тој со тоа

Секогаш брилјантен. На своето последно појавување во февруари годинава, со прости примери и блескави заклучоци, обајсни се.
http://dnevnik.mk/?itemID=FD6C3CD889B6484E98B2622F6DE3827C&arc=1
http://dnevnik.mk/?itemID=FD6C3CD889B6484E98B2622F6DE3827C&arc=1
http://youtu.be/6mhj-j0z-fk
https://www.youtube.com/watch?v=6mhj-j0z-fk
http://youtu.be/6mhj-j0z-fk

Берлински конгрес Vol.2

136 години и требаше на Европа за да созреат условите за нов Берински конгрес. Но, овој пат, покрај Балканот и Југоисточна Европа, пазарот за создавање на нови држави ќе се однесува на замјите во Европа од крајниот Југозапад кај Гибралтар до крајниот Североисток во Лапонија. Прикриените сепаратистички и националистички движења, после отцепувањето на Косово и Крим (КК синдром) излегоа на виделина. Вештачките граници создадени од двете светски војни, историските наследства,

Украински ќотек

Украинската полиција по еднонеделно гандиевско однесување, реши да ја примени стратегијата според која ќотекот има излезено од рајот.

И ЈАС НЕ СУМ БЕРЛИН!!!

Video zapisa nemačkog nezavisnog novinara Gerharda Visnevskog odlično dokumentovano ukazuje da na snimcima nigde nismo mogli da vidimo ni jednog jedinog povrijeđenog niti da saznamo imena poginulih u atentatu u Berlinu 19.12.2016. Nemački novinar Gerhard Visnevski, koji je napisao više knjiga, a jedna od njih govori i o 11.septembru 2001., objavio je odlično dokumentovan video u kojem polako i dobro potkrepljeno pokazuje na protivrečnosti i nepodudarnosti Berlinskog atentata. Jedna od

ТРАМП ЧИСТИ СЕ ПРЕ СЕБЕ. Нуланди, Хојтлиовци…

Trump’s team needs to find and hire 4,000 political appointees to fill federal government offices, from cabinet-level positions to White House and agency staff, Reuters reported. Last week, New Jersey Governor Chris Christie was replaced at the helm of the team by Vice President-elect Mike Pence Follow Donald J. TrumpVerified account ‏@realDonaldTrump Very organized process taking place as I decide on Cabinet and many other positions. I am the only

АМЕРИКАНСКИ ПРЕТСЕДАТЕЛ

Во комплетното рушење на досегашната “перцепција“ (формулација на Џ. Сорос) за тоа што била и како функционирала америкасната администрација на чело со претседателот…, во комплетното рушење на “лажните медиуми“ (fake news – D. Trump) од страна на идниот Претседател на Америка – малку незабележително поминува и едно друго разоткривање (debunk) на лажната слика што американската врхушка ја продаваше на светот?! Тоа е Холивуд, односно холивудски филмови. Блогбастери со најголемите селебрити

Thierry Meyssan

General Michael T. Flynn, the next US National Security adviser is in the process of organizing a radical overhaul of the Intelligence Services. According to our sources, he is getting ready to challenge the big reforms that took place during the Bush and Obama years:  placing all 16 Intelligence agencies under the exclusive authority of a Director of National Intelligence, supposed to supervise information sharing;  abolishing the line between agents