ВЕЛИНОВСКА

ВЕЛИНОВСКА
 • НЕОФАШИСТИЧКИ КОНЦ ЛОГОР НА БРИСЕЛ И ЦИА
  Имајте секогаш на ум дека Република Македонија е под окупација на трансатланскиот
  неофашистички гангстерско- мафијашки комплот и домашните соработници. Овој збир
  на однародени и безидентитетни ем отчовечени тутурутки работи по наредбите на ,,сс
  штрубанфирерот,, Џес Бејли и неговата европска квислиншка амбасадорска тајфа.
  Се надевам дека не сте заборавиле дека пред доста време а кога почна ,,спонтаната,,
  миграција предупредував оти планот на Брисел и на психопатот и фашистички
  дегенерик Сорос е Балканот да го претвори во голема човечка депонија. Во
  концентрационен мигрантски логор кој ќе служи како средство за уцена и
  дестабилизација на Континентот, а воедно ќе ја чува ,,западната европска
  цивилизација,, од наезда на црни и кафеави човечиња. Но главната поента е овој дел од
  континентот, природна геоекономска геополитичка и геокултурна раскрсница, да го
  направи бесперспективна прчија, место кое не е погодно за живот. Наместо
  просперитетен коридор за секаква комуникација меѓу Азија, Африка и Европа, да го
  претвори во слепо црево кое во секој момент може да перфорира. Глобалните западни
  фашисти проценија дека нема потреба во овој Западен балкан да се инсталираат
  ракетни системи. Доволно е да изградат хангари и да ископаат доволно големи дупки.
  Ах да и да не заборавам, и да обезбедат локални кретеноиди без морал, без мозок и без
  совест, односно, одговорност кои ќе го оживотворат ,,идеалот,,.
  Штом не сте заборавиле, сетете се и на тоа дека проектот кој го турка квислингот Зоран
  Заев со компањонката му Радмила почна во втората фаза на шарената револуција.
  Платениците на сурушот Сорос божем левичарски активисти, во организација и со
  коспонзорство на германската ,,левица,, во неколку налети јуришаа од Идумени кон
  македонската државна граница. Границата тогаш ја бранеше македонската армија и
  полиција. Врховен командант тогаш уште беше Ѓорѓе Иванов. Офанзивата на
  фашистичката армада тогаш не успеа. Но сега веќе ги бележи првите успеси. Оти
  Македонија е патосирана. Сите институции капитулираа. Почнувајќи од Врховниот
  командант, забравам му името, кој командната палка кротко му ја препуши на моронот
  Бејли и бриселската ,,бонбона бизнис,, профукњача Шеќеринска. Сакам да кажам сега
  Македонија нема своја армија ме чуди за кој мој и со кој памет пред некој ден се
  славеше некаков ден на АРМ. Ако имавме такво нешто, кога веќе не организираа
  контра преврат за да го спречат цијашкиот пуч во татковината и нејзината окупација, на
  тој ден можеа јавно и гормогласно да ми свртат грб на СС Бејли и неговата шеќерлема и
  ,,брејвхартовски,, со исукани патлаци да им грмнат ,,Кој ве ебе,, Бидејќи тоа не се случи
  а грмеше огномет, јасно нека ви е дека оние под оружје примаат наредби од окупаторот.
  Оттаму, имајте на ум дека кога ќе го искажувате револтот против подигањето на
  мигрантски и емигрантски логорски кампови, професионалните војници и полицајци
  ќе не сметаат нас, Македонците или домородците за нивна легитимна цел за отстрел.
  Сметајте ги за свои непријатели, колку и да ви се познати или блиски. Тие ќе си се
  правдаат дека работат за плата и дека имаат семејства на кои треба да мислат, ама не
 • бидете наивни и не паѓајте на вакви финти оти и вие имате семејства кои сега ви се
  загрозени на сите можни начини, а можете да ги храните и браните само вие.
  Во моменти на разочароност и депресија низ кои минува секој нормален човек кој
  се соочива со вакви дешавки, мислите на тоа дека му гледате во очи на евроатланскиот
  неофашизам. Кобајаги цивилизиран свет а всушност дувло на дегенрици, ментално
  пореметени криминалци и злосторници кој унисоно му го негира правото на
  македонскиот народ слободно да се самопрепознава, да има соствен идентитет. Не
  постои уште еден ваков пример на глобусов.
  Оттаму секој од нас, ние сите на купче, од сите политички ориентации, социјални слоеви, образовни, културни и верски разлики, имаме ексклузивно и уникатно право на борба за самоодржување и за слобода на секое место, секој метар македонска земја, во секое време и на сите возможни и незамисливи начини. Да бидеме креативни, нешематизирани и стандардизирани, а тактички мудри и
  ефектни. Пошто сме во илегала веќе, нема да ви детализирам а ви препорачувам да
  читате и истражувате малку за подземната македонска држава од времето на Отоманот,
  за борбата на Виетнамскиот народ, за тактиките на народноослободителните движења
  во Азија, Африка, Латинска Америка, на Балканот во втората светска војна. Вежбајте го
  мозокот со сите видови на шах. Нема што нема, а се е човечко искуство низ времето.
  Сфатете го како уште едно големо искушение. Вакви искушенија им ги доделува
  Господ на оние кои се најсилни во духот и најмногу маки можат да поднесат исправени.
  Така велат искусните духовни мудреци, а јас немам причина да не им верувам оти знам
  за многу примери. Меѓу нив е и оној на Македониците. Да не беше така, немаше
  фашистичкиот ѕвер толку гневно и здушно да не напаѓа и во 21 век.
  Мирка Велиновска