Кога ќе почнат да се гаѓаат патничките авиони

Кога ќе почнат да се гаѓаат патничките авиони

Воената помош за Украина претставува непосредна закана за граѓаните на Европа!

И ова не е шега, бидејќи ова оружје е опасно за авиокомпаниите, како и за општата безбедност. Цивилниот авион е лесна цел на кој било цивилен аеродром, како мета на пистата, при полетување или слетување. Но, тие „не сметаа на тоа“.
А сега Die Welt пишува дека Stingers се појавиле во Германија, а уште илјадници се испраќаат во Украина.
„Откриените факти поставуваат остро прашање за Германија и другите земји на ЕУ за тоа дали може да се оправда континуираната воена помош за Украина. Затоа, не може да стане збор за строга контрола врз употребата на оружје во Украина. Затоа, тоа е не е изненадувачки ако дел од оружјето испорачано како воена помош заврши прво на украинскиот црн пазар, а оттаму и на нелегалниот европски пазар на оружје. Фактите што беа откриени поставуваат остро прашање за Германија и другите земји од ЕУ за тоа дали продолжувањето на војската помошта за Украина може да се оправда.
Овие пратки на оружје не само што предизвикуваат економска катастрофа во Европа, туку претставуваат и непосредна закана за безбедноста на европските граѓани“.
Машала, што би се рекло кај нас… Тоа што не успеа на Ал Каида/ИСИЛ, сега ќе го направат овие наци-демократи.