ТУРКО-ТАТАРИ, море МОНГОЛИ

ТУРКО-ТАТАРИ, море МОНГОЛИ

БУГАРСКИТЕ КРАДЦИ НА ИСТОРИЈА ВО 1941 БЕА СПРЕЧЕНИ ВО БИТОЛА

Бугарските фашисти сакале и во 1941 година во Битола да го слават Илинденското востание, но Македонците организирале демонстрации и не дозволиле бугарска прослава.

ЗАТОА ШТО ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИЕ СЕКОГАШ БИЛО И ЌЕ БИДЕ САМО МАКЕДОНСКО ВОСТАНИЕ!