Стефан Влахов Мицов

Стефан Влахов Мицов
   ШТО ЧЕКАТЕ БЕ,КОПУЦИ ?
             Повеке од три години ВМРО-ДПМНЕ и секакви наводни „патриотски„ групации ,како и такви во проект, креваа врева дека во Македонија управува фашистичка Хунта.Се испишаа тонови хартија,се најавуваа проекто-протести,а мегувремено Заевата предавничка влада со соучеството на Мицкоски и компанија уништиа македонската држава,продадоа се кое можеа,вклучително сегашните живи македонски генерации.Да не зборуваме за неколкумилениумската македонска историја,име и идентитет. И сите се жалеа дека никој не сакал да помогне на Македонија.
            ДОЈДЕ ЛИ „РЕКЕТ„? ДОЈДЕ. И ШТО НАПРАВИВМЕ НАДВОР ОД СЕИРЏИЛАКОТ И ГОЛАТА НАДЕЖ ДЕКА ЗАЕВ САМ АУТОМАТСКИ КЕ ПАДНЕ ОД ВЛАСТ. ДА НЕ САКАВТЕ ИТАЛИЈАНСКИОТ МЕДИУМ И ТИЕ КОИ СТОЕА ПОЗАДИ НЕГО ДА ЈА ЗАВРШАТ ВАШАТА РАБОТА?
            ДОЈДЕ ЛИ ПОДКРЕПАТА ОД МАКРОН? ДОЈДЕ. И ШТО СЕГА?
            МИЦКОСКИ ДО ЗАВЧЕРА АГИТИРАШЕ ЗА ДАТУМ,СИНОКА СЕ СВРТИ ДЕКА ТРПЕНИЕТО НА ВМРО-ДПМНЕ СЕ ИЗГУБИЛО И НАЈАВИ ПРОТЕСТИ.
            ДЕНЕС ИСТИОТ ТОЈ ПРЕВРТАЧ/ВТОР ЗАЕВ/ СЕ СПРЕМА ЗА ЛИДЕРСКА СРЕТБА ВО НЕДЕЛА,ИСТОВРЕМЕНО ХЕМ БАРА ПРЕДВРЕМЕНИ ИЗБОРИ,ХЕМ НЕ БАРА ТАКВИ,А НЕКАКВИ РЕФОРМИ.
            КАДЕ СЕ НАВОДНИТЕ МАКЕДОНСКИ ПАТРИОТИ? И ТИЕ ЧЕКАТ: ШТО КЕ ОДЛУЧИ ЗАЕВ,ШТО КЕ ОДЛУЧИ МИЦКОСКИ.
            ВО НОРМАЛНА ДРЖАВА ЗАЕВ И ЗАЕВЦИ НЕМАШЕ ДА БИДАТ СТАВЕНИ И ЗА ПОРТИРИ,ДА НЕ ЗБОРУВАМЕ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ И ПРЕМИЕРИ.ВО ПОЛУНОРМАЛНА ДРЖАВА ЗАЕВ ОД СИНОКА КЕ ГО СНЕМАШЕ.
            ОКУПАТОРСКАТА СДСМ КАЛКУЛИРА,НИВНАТА СОЈУЗНИЧКА ВМРО-ДПМНЕ ИСТО ТАКТИЗИРА,НАВОДНИТЕ „ПАТРИОТИ„ СПИЈАТ ИЛИ БЕЗ ФАЈДА ДИСКУТИРААТ ВО ФЕЈСБУК.
            ЦЕЛИОТ МАКЕДОНСКИ НАРОД ЧЕКА.
            ШТО ЧЕКАТЕ,БЕ,КОПУЦИ? ПАСИВНОСТА ПРЕД ФАШИЗМОТ ЗНАЧИ СОЛИДАРНОСТ СО НЕГО.
            ЕТЕ ЗОШТО ЈА ИЗГУБИВМЕ МАКЕДОНИЈА. НЕ ЗАСЛУЖУВАМЕ ДУРИ ДА ОДИМЕ ПО МАКЕДОНСКАТА ЗЕМЈА И НА СЕКОЈ ЧЕКОР ДА ЈА СРАМИМЕ.
            ЗА СЕТО ТОА,ГОСПОД МОРА ДА НИ СТАВИ ВКУПНО ВО НАЈОТВРАТНИОТ ДЕЛ НА АДОТ!