Мирка ВЕЛИНОВСКА

Мирка ВЕЛИНОВСКА
БРОЈЛЕРИТЕ НА СОРОС И ЦИА НЕ ЗНААТ ЗОШТО СЕ ВО МАКЕДОНИЈА
Наместо ментално здравите Македонци решително да го изведат нужното генерално чистење на заразеното општество заради што Република Македонија стана уништена или неодржлива држава која етапно, со серија акции и фингерајки, деградираше во
територија под управа на ЦИА, а заврши како криминална прчија на политички и партиски гангстери, ги оставија заразените, дегенериците, социопатите, паразитите, да си ги перат валканите биографии и недостојни животи.
Со помош на нивните евроатлански инструктори, дресери и газди тие во темелно загадената Македонија,
катаден ни пуштаат цртани пеперутки, а ние трошиме енергија и време на безначајни ,,детали,, наместо одлучно да замавнеме со тресилката.
Наместо да се занимаваме со неофашистичката ,,либерална,, верзија за фатумот на Перо
машинбраварот како главен виновник за сите елитни срања во едноумниот социјализам под водство на СКМ (во ,,повеќепартизмот,, укебан машинбравар е пластифицираниот
модно-потрошачки аксесоар Боки 13-ка-, или некој си таму ,,кичеец,, па Катица –бјонсе, Вилма од цртаната сага за Кременко и прогресивното камено доба, секакви недоправени суштества, разно-разни тумори, црпки, соросидни муфљузи и сличен
отпад), треба да ги натераме претендентите за политичка власт, имено, постојните регистрирани партии, јавно да се легитимираат. Да покажат оригинални лични
документи, а не фалсификувани. Оти, преку политиките што ги водат и дереџето на кое стигна Македонија и ние како народ, тоа е веќе докажано.
Имено, ниту еден регистриран партиски субјект нема јавно и артикулирано кажано дека не признава одлуки, закони, дејства организирани од северџанската бандитска групировка. И преттоа, во неколкуте фази на разнебитување на македонската држава, со
манипулативни и пропагандно-биртијско- шибицарски трикови, активно работеа на осакатувањата на македонскиот идентитет и национални интереси преку гангстерски интервенции и штедра помош на надворешните им робосопственици. Тајно и на
затворена седница ,,поглавиците на новопрајските партиски племиња,, креирани во менгелеевите евроатлански лаборатории молкум го прифатија рамковниот кој ни насади октроиран устав.
По пржинската групировка на четворица партиски главатари
Македонија стана и формално територија без стопан, односно, село без кучиња.
Се е провизориум и тоа субстандарден. Топаана е урбана населба наспроти Македонија.
Армијата на Македонија ја претворија во збир џукели кои или чистат гомна или чуваат штабови на војски од ,,сериозни држави,,.
Тури му курот на божем војска или скоцкана национална гарда која се строи за бугарски празници, дочекува странци без сопствено знаме, без национална и државна химна, без име и идентитет.
За ,,војници,, како нив и нивните политички раководители е испеана легендарната ,, народе македонски срам голем е за тебе другите да те знаат а сам да се незнаеш,,.
Ќе речам АРМ умре а за 30
години не дозна ни која е, ни чија е, ни чуму е.
Иста е ситуацијата со божемските
партии. На толку антиуставни и антидржавни интервенции, ниту една не застана во одбрана на интересите на СУВЕРЕНОТ. Освен мантрата за еден е изборот, немам
видено, прочитано или слушнато ништо поинакво.
Разбира се, не ги сметам тука оние митингашки дркотини на секакви митинзи кои за сендвич и 50 евра ги скандираа партиските соросидчиња: ,,да живее Македонија,, ,,Македонија не ја даваме,, и слично.
Ја даваа ем тоа гордо ем достоинствено како секој предавник, квислинг, вишист, странски колаборационист и интервенционист.
Уште немеме слушнато некоја
од партиите да декларира без дткање дека не признва судски одлуки на нелегално судство, закони на нелегален парламент. Нелегална влада сочинета од криминалци.
Дека нема да прифати избори организирани од инсталирана дивоградба, дека нема да прифати операција на бришење на македонскиот идентитет преку промена на личните и други документи, или пуштањето во оптек на банкноти со северџанското име. Штом овие благонадежни и низ три центрифуги испрани и изротирани дпмнеовски батки се занимаваат уште со ефемерии и билдаат надеж дека Македонците ќе гледаат во нив
помало зло, па ќе ги гласаат, штом уште бамборат дека Брисел, Лондон и Вашингтон се оние што се важат а домородниот им народ е само декорација, нужно зло, стока за
спотер, да сме на јасно: си имаме работа со политички шљам, непоправливи пицајзли кои мора да бидат опфатени со македоската операција ГЕНЕРАЛНО ЧИСТЕЊЕ без
исклучоци, до последен микроб.
Сакам да кажам дека сега веќе не е само СДСМ потврдена дијагноза за неизлечива болест со терминални последици. Такви се сите политички партии, божем во опозиција. Сите постојни ,,субјекти,, се неизлечиво болни.
Единствена валидна опозиција е народот. Народот ќе организира нов АСНОМ. Ќе организира избори за уставотворно собрание. Делегатите ќе ги предлага и селектира суверенот во секое маало, односно, општина. Тој состав ќе изгласа привремена влада
со мандат да донесе устав, да утврди правила на игра, да отвори конкурс за политички партии со програми за дејство усогласени со Уставот на Република Македонија и да распише парламентарни избори…
Кога тоа можеше и успешно во два наврати и среде бабачко војна да го изведе Сирија, кога ваква ад хок народна самоорганизација ја
спасува од масивните напади на амариканско-европската бестија Венецуела, Куба и Боливија, кога дури и Либија, Судан, Сомалија Конго не признаа инсталирани црпнати
влади, нема причина Македонија да киксне. Не киксна Македонија и во оној воен хаос во 1944 година. Како државотворен народ го покажавме тоа на 8 септември на успешен
референдум и на 30-ти септември со бојкот на квазиреферендумот.
Сега да им се навртам на штакориве што без два сведоци ,,предварително,, застанале во редот на ,,стрелани македонски патриоти,, со надеж дека за без пари ќе гледаат сексуален шведски филм БАБА ДАЛА НА ВОЈНИКА и така ќе куртулат од историска и народна темелна ем сеопфатна лустрација на доброволно ебани патриоти и спасители.
На фатумот нема да му избегаат ни оние кои сега најгласно молчат или
глумат лудило. Како и во АСОЦИЈАТИВНИОТ бугарски виц, тие веќе влегоа во кино салата во која специјално за дегенерици од висок ранг се проектира фактички
СОВЕТСКИОТ СОЦИЈАЛЕН ФИЛМ БАЛАДА ЗА ВОЈНИКА.
На мојата ранг листа на злосторници на македонскиот народ прв е Владимир Милчин.
Самоидентификуваниот постмодерен пандан на језуитот Игнацио Лојола, оригинерен следбеник и верен слуга на мизантропот, социопат и психопат Џорџ Сорос, агент по вокација и ментален дегенерик по натура, тој активно учествува во уништувањето на Македонија од 1992 г.
Негово дело се оживотворувањето на агендата на Карнеги и Аспен институтот утврдена во Софија 1996 година а по повод одбележувањето на 100 години од крајот на Балканските војни (што завршува со Букурештанскиот договор) и
Првата светска војна со Версајскиот договор.
Логистички, со митинг го одработе
законот за територијална поделба на Македонија прикажувајќи го како славење за признавањето на Македонија од САД под уставното име. Што е бескрупулна лага оти
Џорџ Буш не ја призна државата Република Македонија, туку географскиото име на територијата Македонија што се простира во четири држави.
Оживотворувањето на т.н албанска платформа издиктирана во Тирана од бившиот директор на ЦИА Џон Бренон, бугарскиот ,,добрососедски,, договор и преспанското бришење на македонското име и идентитет се ставки од таа злокобна конференција и задачи кои на теренот во етапи ги
изведе колаборационистот Милчин со типуси како Фрчко, Владо Поповски, Ѓунер
исмаил, Сашо Ордановски, Слаѓана Тасева и останата активистичко профитерска багра.
Секоја ставка од операцијата ,,Македонија,, запишана во Софија, Милчин со неговите соросидни бројлери до запирка ја исполни. Негови дела се антиквизацијата,
плоштад на слободата, распеани скопјани, архибригада, ритуално спалување на македонската Енциклопедија со штедра помош на американската и британската
амбасада во Скопје, куртон изживувањето со македонските споменици и историја, цијашко- усаидовско-бриселската режија на шарената револуција, ширењето на ѓоа граѓанскиот невладин активизам со цијашко напукување на соросоиди во државните институции, нападот на јужната граница со помош на мигранти за што германската
држава даде 54 милиони евра.
Овој елитен дегенерик напати се обидува да глуми полнокрвен нормален човек со македонски идентитет, ама, празен и бездушен каков што е, не успева да се шитне како таков. Така, тој за ,,Њујоркер,, магазинот во 1996 година, без видлива причина или на непоставено прашање, наменски ќе изјави дека
,,ако некој се обидел да и го смени името на Македонија, тој веднаш ќе заминел во планина и со пушка ќе се борел,,. Туф! Гледам џанам, уште ја чисти пушката оти ќе му притреба за зорзаман! Кога ќе го мачкаат со катран или со лајна и ќе го бричат на суво оние што ги смета за ситен арч.
Не само што не е од тука, туку не се сеќава ни како се нашол баш во Македонија и легендарниот деген и социопат ем криминалец Љубомир Фрчкоски. Колку што знам, а
знам подоста, тој ќе си го папа за баја недела. На врат му е обесен атентатот на Глигоров. И нему и на Бранкота. Ги глочка и ,,сообраќајката,, на Борис Трајковски со уметничко име ,,радкапна,, на кого длабоко му се ушупчија во дебелото црево кој како
советник, кој како порпарол, кој како пишувач на рамковен договор или преговарач-дипломат.
Ај што еднаш јавно проговори адвокатката Јагнула Куновска кога муфљузов среде ноќ и чукнал на врата со молба да го скрие од гневните вмровци. Ама, јас меѓу
другите, бев и директен сведок на генералната проба за судење на Фрчковски за дела против државата што го организираше за своја лична забава шефот на СДСМ и подоцнежен самопрокламиран папа, односно, Господ кој ја имплантирал својата
боженствена ДНК во креирањето на подвидот црпнати мајмуноиди. За сведоци ги прозивам Стеван Павлевски поранишен јавен обвинител, а сега адвокат и Љупчо
Палевски ,,лидер,, на партија,, а тогашен члан библиотеке. Исказот на Фрле посран од страв на бранковиот сеир и мајтап беше следниот: ,, Не се заебавајте, свесни ли сте дека јас не смеам ни 24 часа да бидам во притвор,,.
А јеби га! Од кај да почнам му нема
крај. Шиткањето на Македонија на секакви Грци за кешовина, менаџирањето со атентатот врз Глигоров, Уништувањето на македонската надворешна политика,
рамковниот договор, претворање на разговорите за разликите околу името со Грција во реговори надвор од резолуциите 817 и 854 на СБ при ООН, повикувањето ,,странците,, да ја окупираат Македонија, нема што нема да биде куп тешки и несоборливи докази за злосторите против Македонскиот народ во графата злостори против човештвото со геноцидни последици. Крајот му е дркањето на темата ИДЕНТИТЕТ во колумна спукана во ,,Дневник,, на 15 јуни 2010г. Насловена како
,,РЕЖИМ НА ИДЕНТИТЕТОТ,,.
Нема да ви ја раскажувам. Таа е дело на криминалец најмен како локал подизведувач кој е познат и како крадач на туѓа интелектуална
сопственост, плагијатор, цитирач на туѓи мисли, компилатор – просто шалабајзер = општа насока. Пишувана е како упатство за ,,мислење,, на безмозочните бројлери во соросовите живинарски фарми. Сега дреме во тишина и чека расплет со наменски сортирани маици, во разни бои и со различни идеолошки симболи. За секој случај, ем за бежанијски куртул! Како и што се случи со Катица АД ХОК кенгурица во
КЕНГУРСКОТО СПЕЦИЈАЛНО ОБВИНИТЕЛСТВО на генералната проба, како што се случи и со прелиминарното судење на Фрле во кабинетот на лидерот ем партиски
господ бог Бранко, обвинителот, сега адвокат Павлевски се откажа од браненикот.
Ваму таму, дојдов до Бранко Геровски. Не дека суштествово не заслужува повисок статус. Напротив. Чак што више тој има дадено историски далеку поголем придонес за внесување на Македонија во регистарот на окупатори, колонизатори и активни
учесници во злостори против човештвото и тешки воени злостори. Иако самиот припадник на дувачката заедница, дудукот Геро кој во,,Дневник,, врвно
професионално ја издудла ,,на 15 септември ќе оствариме гоооолема победа за Македонија,, прогласувајќи крај на автентична народна музика која не се уклапа во гудачката англо-саксонска секција на модерна ем европејска Македонија. Од тој
ракурс, загледан во светлата евриатланска иднина, Геро гордо ем храбро ни објави дека РАМО ДО РАМО оди во цивилизаторска војна на дивјачкиот Ирак.
Разбира се, Геро како експертско џандарско-соросоидно свирче со тенко бабуле што живее во
мочуриште со жив прсок, неподнослива реа на трулеж, со троа кислород и ич светлина, не ни конта дека од Месопотамија тој се врати со обвинение за соучесништво во
убиство на два милиони Ирачани, развалена и испустошена, темелно испљачкана држава.
Кога се саморегрутираше, гордо објави дека е одговорен за последиците од злосторите шоулдер ту шоулдер со лудите грингоси и инцестоидните дегенерици брити. Нормално, он ќе се обиде да ни ја упука вината за неговата лична одлука на сите нас како Македонци. Иако ние не се гордеевме со ништењето на Ирак за сметка на
лудиот Буш. Ни ја искомпромитира историјата и тоа неповратно, па нека се подготви да го папа соодветно. Че се најде во македонската енциклопедија со сопствена
,,корифејска,, одредница. Онаа де што бараше да биде спалена. А че одговара богами и за повикот во Македонија да се стартува револуција по украински модел. Мајдан заговараше мочково! И гледам како цело лето штакорски се шуња со тенденција да се претовари на друга лотка или макар ,,динги,, оти храбриот Црпко Заев брои ситно.
Геро откривал рекет скандали!!! Чисти терен за нова цијашка испостава која тој ќе ја советува јавно. Е да! Така се случува додека не дојде ,,жута минута,, и паѓа команда ,,разваљуј,, дивоградба по хоризонтала, вертикала, дијагонала и во длабина, оти висина нема.
Во овој список на стрелани штакори превртачи или преживљачи со посебно задоволство го вклучувам ликот и делото на невидливиот и нечуен елитист Срѓан
Керим. Џакот на Будимир Лончар на онолку цицање, увлекување, додворување и преправање пред локални партиски џукци, да дозволи една вошка како Стево
Пендаровски, еден глупак и копито да стане ПРЕЦЕДНИК на макар измислена северџанска макета, а Керим да извиси и дома и на светска сцена како неуспешен кандидат за ген сек на ООН и пропали дипломат, е жалосен крај на еден бесмислен
живот поминат во хранење на непропорционално его. Во македонската генералка Срчко ќе одговара за два криминали. За своето ,,нон пејпер,, решение на конфликтот со Грција во екот на фингираната операција УЧК војна со Македонија како држава, а во кое нудеше решение што го истурка до запирка чиракот, плагијатор и агент на ЦИА,
Никола Димитров и секако, активното лобирање Македонија да увезува американска нафта од шкрилци како економски исплатлива варијанта – без АЛТЕРНАТИВА оти
Америка ни била единствениот избор?!
Листава за општонародно генерално лустрирање (чистење) ќе ја затворам со Лилјана Поповска и нејзиното признание дека ги продала националните интереси за добивање
на дата за преговори кое е доказ за злостор против човештвото од прва категорија и шокирачки доказ за опасноста по опстанокот на човечкиот вид од вакви обезмозочени и обезчовечени примероци скоцкан лабораториски.
Со Зоран Верушевски за кого не е
потребна експликација плус (се е ачик) и секако со потсетување на историската паралела меѓу Зоран Заев Црпката од Муртино и Гај Јулиус Цезар – попознат по
прекарот Калигула ја завршувам оваа специјална листа на злосторници против Македонскиот народ..
Едниот си мислел за себе дека е бог во постојниот римски Пантеон. Другиот објави дека Господ го црпнал од нива. Он самиот нема ништо со тоа, демек. Обајцата се првокласни дегенерици. И биолошки и ментално. Обајцата владееле три години и десет
месеци (намерно употеребувам пишувам во минато свршено време). Обајцата своето катастрофаално владеење го крунисале со гротескен ТРИУМФ. Калигула со 500 војници на бреговите во Британија собирал во кофи школки, ракови, морски ежови и морска трева и со нив се вратил во Рим, минувајќи низ триумфалната капија за да означи голема воена победа и така во слава, вмарширал во Сенатот каде пред сенаторите го истурил пленот од кофите.
Црпко Заев од европските сенатори очекува дата за преговори за членство во ЕУ и влез во НАТО за креирањето на државна дивоградба на маркица со недвосмислен легален ем жив сопственик. Црпкава е во Њу
Јорк на заседание на ООН. Советот за безбедност нема ни ал ни абер за ставање ад акта на резолуциите 817 и 854 со што би се гласало и за проектот Северна Македонија на местото на мртвата Република Македонија, односно, државите членки легално, по процедура, би го прифатиле и легализирале етногеноцидот врз Македонците, нивниот јазик, идентитет, историја, култура. Со тоа ќе стапи во сила прогласувањето на злостор против човештвото за нов стандард или нова темелна категорија на ООН, по што
автоматски веднаш ќе се распадне како лего макета и последната организација во која членува целокупото човештво.
Нормално, ова нема да се случи, па се прашувам што кур бара Црпко отаде Атлантикот? Да не бара азил, некој гарантен чадор…Колку што
следам и се информирам – од судбината нема да избега. Ни тој ни Никола Димитров ни
Рада Шеќеринска. Газдиве не ги сакаат ни како ситниш за враќање кусур во
крајпатните Мек доналдс киосци.
‍Мирка Велиновска
Скопје, 23.09.19