Изборите во 2020

Изборите во 2020
                                            ВО 2020  КЕ ДОБИЕМЕ ТОА ШТО ГО ЗАСЛУЖУВАМЕ
                 Поентата во мојата последна колумна беше дека таму каде мафиите владејат со државите/во Црна Гора,Бугарија,Албанија,протекторатот Косово,Македонија/,ги уништуваат заедно со голем дел од тамошните  народи. Затоа во такви земји мора државата да се гради повторно,од почеток.
ШТО МОЖАТ ДА ДОНЕСАТ ИЗБОРИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА ОД 12 АПРИЛ? НИШТО ОД ТОА ЗА КОЕ
МНОГУМИНА МАКЕДОНЦИ СЕ НАДЕВААТ: ВРАЌАЊЕ НА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА И МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИ-ТЕТ,ПОНИШТУВАЊЕТО НА ПРЕСПАНСКИОТ ДОДОВОР И ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА,КАКО И ДВИЈАЗИЧНОСТА.
ЗАТОА ШТО:
               Прво,уништувањето на македонската држава почна уште во 1991 г.,а во последниве три години тоа беше  финализирано.Не може нешто кое плански се реализира три децении ,да биде ликвидирано отеднаш.
               Второ, организатори на уништувањето на Македонија се САД и ЕУ,/кон кои се надоврзаа Грција,Бугарија, Албанија/,кои создадоа антимакедонската мафија преку политичкиот и економскиот систем во државата.
               Трето,ако политичкиот,економскиот,судскиот,безбедностиот,образовниот систем во Македонија прво беше потчинет,а денес веќе е дело на мафијата,ГЛУПО е да се очекува дека некакви избори ОРГАНИЗИРАНИ ОД ВНАТРЕШНАТА МАФИЈА,КОЈА Е ДЕЛ ОД СВЕТСКАТА МАФИЈА,ќе донесат некаков суштински резултат.Надвор од мену-вањето на Мурто со Курто.
               Четврто, резултатите од изборите на 12 април че бидат во согласност со калкулациите на светската мафија.
Ако таа сметне дека Заев веќе си е завршил задачата и е доволно компромитиран,„победници„ ќе бидат ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски.Во спротивно,Заев ќе стане „победник„ како и во 2016.Ќе дадам пример со мафијашка Бугарија, каде наводно спротивните главни партии ГЕРБ и БСП де дел од мафијата.Имаше индикации дека САД сакаат да  симнат од власт мафијашот Борисов,но тој си обезбеди уште малку време власт со купувањето на американски борбени авиони,отваране на Центар на НАТО против Русија во Варна и со купубање на американски газ.Така,додека на мајските избори во Бугарија неважечките ливчиња беа 40 000,на изборите во октомври тие станаа 661 000.На тој начин ГЕРБ доби голем дел од локалната власт. САКАМ ДА КАЖАМ,ДЕКА ПО ЗАПОВЕД НА СВЕТСКАТА МАФИЈА КУТИИТЕ ЌЕ СЕ НАПОЛНАТ БИЛО ВО КОРИСТ НА ЗАЕВ,БИЛО ВО КОРИСТ НА МИЦКОСКИ.
Уште повеќе,по сугестија на мафијата разликата мегу двете партии во Македонија е мала,како и во Бугарија.
              ШТО АКО НА ИЗБОРИТЕ ПОБЕДИ МИЦКОСКИ?
              Тој не може да стане премиер без подкрепа на албанците.Дури теоретски ВМРО-ДПМНЕ да можеше да добие 81 пратеници,таа пак КЕ КОАЛИЦИРА со албанци.Истото се однесува и за СДСМ.Пред повеќе години еден многу висок функционер албанец ми кажа дека дури ако Македонците во Собранието се 115,а албанците 5,тие пак ќе бидат во власта.Тогаш ми беше чудно,подоцна сфатив како работи мафијата.
             Ако Мицкоски стане премиер,ќе биде уценуван од три страни: прво од светската мафија,второ од коалираните со него албанци,трето -од коалираните со него старо-нови партии.Сите тие кои сега плукат ВМРО-ДПМНЕ ке напикаат таму кога видат можност за пари и фотели.КАКО КОНСТАТИРАШЕ ПРЕД ДВЕ ДЕЦЕНИИ ПЕТРЕ М.АНДРЕЕВСКИ: ПАТРИОТИЗМОТ ЗАВРШУВА ВО ЏЕБОВИТЕ НА ПАРТИЈЦИТЕ.
             Ако стане премиер,Мицкоски ќе калкулира/„математички прецизно„/ и ќе попушта слично на Груевски од неговите последни години.Единствено,може да направи обид да „замрзне„ двујазичноста,иако не сум сигурен.Секако,никој од големите бандити нема да оди во затвор,каква е и праксата од три децении.
             МНОГУ ПАТИ СУМ КАЖАЛ ДЕКА МЕНУВАЊЕТО НА ОПШТЕСТВЕН СИСТЕМ НЕ СТАВА СО ИЗБОРИ.А ТОЧНО МЕНУВАНЕ НА ПОЛИТИЧКИОТ,ЕКОНОМСКИОТ,СОЦИЈАЛНИОТ СИСТЕМ Е ПОТРЕБНО ВО МАКЕДОНИЈА.И ИСТОВРЕМЕНО СО ТОА – МЕНУВАНЕ НА ГЕОПОЛИТИЧКАТА ОРИЕНТАЦИЈА. САД И ЕУ СЕ ПОГРЕБ И НА МАКЕДОНИЈА
И НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД.МАКЕДОНЦИТЕ ОД ВЕКОВИ СЕ ОДЕЛЕ ПРОТИВ САМИТЕ СЕБЕ И ПРОТИВ СВОИТЕ ИНТЕРЕСИ.И ДЕНЕС ГОЛЕМ ДЕЛ ОД НАРОДОТ НЕ МОЖЕ И НЕ САКА ДА СФАТИ ДЕКА ЕВРОПА Е СЛЕПОТО ЦРЕВО НА СВЕТОТ.ИСТО КАКО И САД КОИ СЕ ПРОДОЛЖЕТОК НА ТОА СЛЕПО ЦРЕВО.
            ЗА ЖАЛ, ВО 2020 ГОДИНА НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ ЌЕ ПРОДОЛЖИМЕ ДА ПАТИМЕ.ПРИРОА,СЕ ПОЖЕСТОКО.
НЕ ЗНАМ ДАЛИ СМЕ ПОВЕЌЕ ГЛУПИ ИЛИ ПОВЕКЕ ПЛАШЛИВИ.А МОЖЕ БИ НАШАТА ГЛУПОСТ Е ОПРАВДУВАЊЕ ЗА НАШАТА ПЛАШЛИВОСТ.
            ГЛУПОСТ Е ДА ВЕРВАМЕ ДЕКА ГЕНЕРАЛНИОТ ПРЕСВРТ ВО СВЕТОТ КОЈ ДОАЃА ЌЕ БИДЕ ДОБАР ЗА НАС
ДОДЕКА СЕ КРИЕМЕ ВО СВОИТЕ ГЛУВЧЕШКИ ДУПКИ.ОВОЈ ПРЕСВРТ НЕМА ДА БИДЕ КАКО ОНОЈ ВО 1989-1990.
ТРАМП НЕ БЕШЕ СТАВЕН ОД РОТШИЛД И РОКФЕЛЕР ЗА ДА НОСИ МИР,А САМО ДА ЈА ОДЛОЖИ ВОЈНАТА.
МАКРОН Е ПОРАНЕШЕН СЛУЖБЕНИК НА РОТШИЛД.ТРАМП,МАКРОН,ОРБАН,САЛВИНО ПРАВАТ ТОА КОЕ ДРУГИ ИМ ДИКТИРААТ.
           ШАНСОТ НА МАКЕДОНИЈА БЕШЕ ДА СЕ ПОВРЗУВА НЕ СО ПОЛИТИЧКИТЕ ФИГУРАНТИ ОФИЦИАНТИ,А СО ЛУГЕТО КОИ РЕАЛНО УПРАВУВААТ СО СВЕТОТ. САМО ГЛУПИОТ ОДИ КАЈ ТРАМП,МЕРКЕЛ,МАКРОН,ДА НЕ ЗБОРВАМ ЗА МИЦОТАКИС,БОРИСОВ,ВУЧИЧ.ПАМЕТНИОТ ОДИ КАЈ ТИЕ КОИ ИМ ДАВААТ НАРЕДБИ.НИЕ ТАА ШАНСА ДИФИНИТИВНО ЈА ПРОКОЦКАВМЕ.
          Стефан Влахов-Мицов