Груевски v.s. Фиат

Груевски v.s. Фиат

Поранешните коалициони партнери, се растепаа на Фејсбук.

Си ги вадат гнасните работи на површина.

Одвратно.

https://galama.site/2020/01/15/fijat-mu-odgovori-na-gruevski-go-narekuva-so-najpogrdni-zborovi/

За пратеникот – бизнисмен, за “Рекет” и за лустрацијата1. Пратеникот-бизнисмен кој деновиве позачестено се занимава со…

Gepostet von Nikola Gruevski am Mittwoch, 15. Januar 2020

 

Фиат, и брат му Мегдијан ги знам уште од 1994/5. Никола од 2009-та.

Читајки ја препискава, еве што би прокоментирал за “Писателов” од Пешта?

Зошто тој пратеник, што не учествувал во ниту еден предлог-закон и стапил ниту еднаш на говорница не му пречел во четири-петгодишната коалиција беспоговорно да му крева рака во Собрание?

Зошто не се одрекол од него поради политичко-пратеничка неактивност?

Зошто ако пратеникот доаѓал кај него и одел во министерства за да бара бизнис-услуги не бил пријавен, уапсен и судски процесиран за вакво против-законско дејство?

Дали всушност “писателов” нѐ треба да одговара за непријавување и прикривање на кривично дело ако сѐ ова досега го знаел, но не ги пријавил на надлежните овие незаконски дејствија на Цаноски?

 

М.Н.

Дудинка

16.01.20