Боље жив него мртав

Боље жив него мртав

ПОРАЗИТЕЛНО

Многумина “антиваксери” денеска ја објавија оваа едноставна, но застрашувачка статистика. Знаете, тоа се истите луѓе кои ги плукавте и навредувавте, бидејќи вие знаевте се. Најлудите од вас посакаа и в затвор да ги стават, да ги немало. Засега се “само” дискриминирани, душите вистинољубиви. Додека вие врескавте и убедувавте луѓе да се пелцуваат, “антиваксерите” не ве прозваа, барем не како што заслужувате. Само објавија факти. Поразителни.
Извинете, но јас ќе ви кажам, засега умерено, затоа што ќе има уште попоразителни факти и затоа што срцето ме боли: Тие спасија животи, за разлика од вас. И постојано ќе ве потсетувам: Виновни сте колку што сте тешки, глупи и лоши. Не знам како уште имате лице да кажете било што.

 

Превземено од К. Велков

01.10.21