Борис Стојменов лоповот

Борис Стојменов лоповот

Некои си мислеа дека со рушењето на АД Скопјанка поранешно Беко ќе се заташка најголемиот криминал во независна Македонија?! Како со 20 илјади марки незаконски дадена позајмица се станува газда на 20 милиони евра вреден објект ?Како од позиција на министер се фалсификуваат книги со цел да нема акционери и акционерски удел, како да се присвои нешто што е туѓо?АД Скопјанка е сопственост на акционерите поранешни вработени на стоковната куќа! Тоа е вистината!Во таа борба за докажување на вистината барајќи ја правдата по корумпираните судски лавирнити животите ги загубија поголем број од вработените.Голгота која се уште трае!АД Скопјанка е срушена за да не го потсетува злосторникот за ЗЛОСТОРСТВОТО?!ДОКОЛКУ ИМА ПРАВДА И ВЛАСТ ВЕДНАШ ДА СЕ ИЗГРАДИ АД СКОПЈАНКА ОНАКВА КАКО ШТО БЕШЕ!КЛУЧОТ НА ИСТАТА ДА ИМ СЕ ДАДЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ-РАБОТНИЦИТЕ!Ад Скопјанка е симбол на модерно Скопје!Изградена со највисоки стандарди за безбедност и заштита од земјотреси!.

п.с.Ахилова пета=АД Скопјанка!

Д. Јакимовски

04.05.22

Скопје