Where On Earth Are NASA’s Rovers Sending Pictures From? Devon Island, Canada

Where On Earth Are NASA's Rovers Sending Pictures From? Devon Island, Canada

Текстот е превземен а е преведен со Google translate…

 

Постои зголемување на бројот на луѓе кои веруваат дека rovers на НАСА никогаш не ја напуштиле Земјата на прво место, а сликите што тие, наводно, ги испраќаат од Марс се земаат во оддалечените области на нашата планета.

Но, ако роверите на НАСА не се на Марс, тогаш каде точно се тие?

Прво, доказите сугерираат дека сликите што ги гледаме на веб-страницата на НАСА дури не се преземени од роботите на Curiosity и Opportunity.

Многу е можно дека до сега, двата ровери се чуваат во хангар, некаде во седиштето на НАСА, и биле заменети со нивните помали и попрактични бебешки браќа.

Секако, ако е потребно, тие секогаш можат да бидат извадени за вртење, но освен тоа, помалите ровови се погодни за работа.

Една од познатите локации каде НАСА игра со овие мали роверци е Островот Девон, Канада.

(Вреди да се напомене дека островот Девон е “најголемиот ненаселен остров на Земјата”, кој изгледа како прилично добра локација за лажен Марс фотографија).

Само погледнете ги овие слики:

База на НАСА во островот Девон, Канада – дури и без филтри за боја,
тоа е неверојатно слично на Марс, нели?

“Бејби ровери” на НАСА фотографираат на островот Девон, Канада

 

Секако, може да се мисли дека на НАСА му е потребно место каде што можат да симулираат услови на Марс, но која е поентата на симулирање на овие услови со минијатурни ровери, кои изгледаат и работат речиси ништо како нивните поголеми браќа?

Нивната форма, големина и тежина се различни, а тркалата се различни. Навистина е невозможно да се прават дури и далечни точни тестови.

Тие, исто така, немаат лаборатории на одборот, па што има да симулираат? Освен за фотографирање, “бебените ровери” се бескорисни.

Проверете го следното видео за понатамошни докази (ве молиме забележете го истиот терен како оној од сликите на НАСА):

Камерите поставени на “бејби ровери” имаат веќе применети филтри за бои, но конечните слики – оние што ги добиваме за преземање од веб-страницата на НАСА – се корегираат уште повеќе, се додека не ја добијат таа лажна, црвеникава боја која е толку позната нас (НАСА всушност признава боја на калење на нивните слики, како што ќе видите подоцна).

Ние сме измамени да веруваме во митот дека Марс е “црвената планета” (иако сите слики на аматерски телескопи покажуваат поинаку), па НАСА сега ја потпомага лагата.

Следното е аматерска телескопска слика на Марс земена на 2014, 03, 21 (извор):

Како што јасно може да се види за себе, Марс не е црвено. Тоа е светло и темно кафеаво, слично на она што ќе изгледа на Земјата без сета вода и вегетација. Еве уште аматерски слики на Марс:

Земајќи го предвид горенаведеното, сега е полесно да се разбере зошто ентузијастите наоѓаат толку многу недоследности и аномалии во сликите на НАСА. Да ја земеме следнава слика на пример:

Медиумите го нарекоа “Марс стаорец”, но ова е всушност арктичк стаорец и најчесто е пронајден на – претпоставувавте – островот Девон.

Еве една слика на арктичкиот леминг, земен на островот Девон:

 

Додаден и дел од роверот во долниот лев агол на изменетата слика, што го прави речиси неразделно од фотографиите објавени од НАСА:

Еве една неодамнешна слика, наводно преземена од Марс од страна на Curiosity Rover, која предизвика голема возбуда во НЛО заедницата. Објавено онлајн од НАСА, следнава слика јасно покажува објект во облик на диск што лета низ хоризонтот.

За жал за НАСА, тие не можат да го отфрлат ова како временски балон, авион, па дури и птица, како што обично прават, бидејќи сликата, наводно, била земена на Марс. Значи, тие или треба да признаат дека летечките чинии се реални, или дека овие слики се земени на Земјата. Навистина невозможен избор!

 

 

http://humansarefree.com/2015/12/where-on-earth-are-nasas-rovers-sending.html