Texas –   The Lone Star State

Texas -    The Lone Star State

Translate by B. Nonkovic:

“Скоро три недели откако во сојузната американска држава Тексас беше ставен крај на задолжителното носење на маски и на другите анти-Ковид мерки, што доведе до тоа гувернерот на оваа држава Грег Абот да биде нарекуван убиец од страна на медиумите и политичарите – нема никакви траги од некаква катастрофа во оваа сојузна држава во САД.

Напротив, Тексас објави рекордно ниско ниво во стапката на позитивни тестови на Ковид-19, со помалку од 5,3 проценти заразени, а хоспитализациите се на најниско ниво од минатиот октомври. Смртните случаи се исто така на најниско ниво во последните четири месеци од 2. март, денот кога републиканскиот гувернер Абот објави запирање на државните ограничувања против Ковид-19.
Седумдневниот просек на нови инфекции во Тексас опадна за 48 отсто, на околу 4.000 лица, што е на најниско ниво во последните месеци.

Всушност, Тексас бележи пад во случаите на Ковид-19, за разлика од американските држави Њујорк и Њу Џерси, држави каде се спроведуваат такви драконски мерки што сопствениците на деловни активности завршија во затвор оти одбија да се покоруваат, а каде бројките на позитивни и починати се во небо и страдаат од највисоки стапки на инфекција во земјата. Њу Џерси, на пример, забележа пораст од 37 проценти на нови позитивни случаи во изминатиот месец, односно на 23.600 заразени лица од Коронавирус неделно!”.

Шупрајме сега, а? 😊😘

#ТрампДаГоВратите
#БајденИАлцхајмерТоСуСрцаДва

https://www.rt.com/usa/519551-texas-covid-cases-drop/