Бобан за Корона вирусот

Бобан за Корона вирусот

Да ја разбиеме најголемата и најнова шашма на денешницата: – Од кинескиот Корона вирус, досега се заболени 68.500 лица, а 1.665 од нив починале; (види фото бр. 1) – Според Центарот за контрола на болести и превенција (CDC), од сезонски грип (инфлуенца), оваа сезона (од септември, па до моментов) во Соединетите американски држави се заразиле 19 милиони лица, од кои 180.000 се хоспитализирани, а нешто над 10.000 починале! (види фото