SOS

SOS

Ербас 380 е на пат преку Атлантикот. Лета постојано со 800 km/h на 30.000 стапки, кога одеднаш се појавува Eurofighter со темпо мах 2.

Пилотот на борбениот авион успорува, лета покрај Ербасот и со радио го поздравува пилотот на патничкиот авион: „Ербас, досаден лет нели? Сега погледнете овде!

Тој го тркала својот млаз на грб, забрзува, ја пробива звучната бариера, брзо се издигнува до вртоглава висина, а потоа се спушта речиси до нивото на морето во неверојатно нуркање. Тој се враќа до Ербасот и прашува: „Па, како беше тоа?

Пилотот на Ербас одговара: „Многу импресивно, но погледнете го ова!

Пилотот на авион го гледа Ербасот, но ништо не се случува. Продолжува да лета право, со иста брзина. По 15 минути, пилотот на Ербас се огласи со радио: „Па, како беше тоа?

Збунет, пилотот на авионот прашува: „Што направи?

Пилотот на „Ербас“ се смее и вели: „Станав, ги испружив нозете, отидов до задниот дел на авионот за да ја користам бањата, а потоа зедов шолја кафе и пециво од чоколадо.

Моралот на приказната е: Кога си млад, брзината и адреналинот се чини дека се одлични. Но, како што старееш и помудар, учиш дека удобноста и мирот се поважни.

Ова се нарекува S.O.S.: Slower, Older and Smarter – Побавно, постаро и попаметно.

Дудинка

14.11.22