Uncategorized

ОТЦЕПУВАЊЕ

Baskija, Škotska, Flandrija, Južni Tirol, Korzika, Bavarska … mnoge regije Zapadne Europe već dugo traže nezavisnost od svojih zemalja podrijetla ili barem ukazuju na tu ideju Raspad SFR Jugoslavije i Sovjetskog Saveza stvorio je mnoge nove države u istočnom dijelu Europe. Ali na zapadu kontinenta granice su bile kao urezane u kamenu. Bar na prvi pogled. Bilo je doduše grupa koje su tražile odcjepljenje, neke od njih su bile i

Што барав а што не добив од ВМРО ДПМНЕ?!

Во петокот на 22-ри септември ВМРО ДПМНЕ одржа Конвенција за да ги претстави кандидатите за претстојните локални избори но и да ја соопшти програмата, односно “новата ера“ на партијата. Во петокот ВМРО ДПМНЕ уште еднаш, по илјадити пат, докажа дека во секој момент и за било кој повод може да собере лесно 30, 40, 50 а со додатен мотив и 100 илјади луѓе на едно место. ВМРО ДПМНЕ уште еднаш

ЦУЦУЛОВСКИ

АКО ТЕ СИЛУВААТ.     Пристигна Извештајот на германскиот правен експерт Рајнхард Прибе, поранешен директор на Директоратот за проширување на ЕУ. Штом чујам за нечиј извештај (макар бил на Прибе или на друг странски експерт) веднаш се сеќавам на следнава источна (мислам дека е кинеска) изрека: „Ако те силуваат, а ти не можеш да се одбраниш, тогаш уживај!“ Во неа, уверуваат, би требало да дојде до израз мудроста на Истокот.

КО ЦИГАН ЗА ПАРТИЈА!!!

Ова што се случува со тоа дека ни наметнаа незаконски премиер, неуставен претседател на Собрание, предавнички Бугарски и Тирански договори, беглаци од Азија и Африка и слично,  а ни најавуваат дека пијаницата Шилегов ќе е градски татко, дека ќе се одземат 7.000 концесии на земјоделци не-сдсмовци, дека ќе се промени името, дека воштените фигури на Гоце, Даме и другите ќе се претопат а Музејот ќе се затвори – недоливо ме

ИЗБОРНА КЛАНИЦА

Пред околу година-и-пол во повеќе наврати Бранко Героски пишуваше дека СДСШ не смее да излезе на избори оти тоа би значело дека ќе оди на кланица. Изборите, да потсетам, на двапати незаконски и противуставно беа поместувани. “Кланицата“ за која овој СДСШ трабант говореше, всушност беше барање време Џес Бејли и неговите слуги од другите “цивилизиарни“ амбасади, со огромна помош на “длабоката држава“, разузнавачките служби и домашните предавници да створат простор,

WHITE HAIR FORMULA

Во многу сегменти од животот “западната цивилизација“, која нели ни е “единствениот избор“, формулата за успех која ја користи се “белите коси“. Во политиката, во банкарскиот бизнис, во спортот… Во новинарството. Во САД, кон чие пријателство и стратешоко партнерство сме намерачени, уредништвото во новинарството е детерминирано со “белите коси“. “Белите коси“ е едноставна асоцијација за искуство, минат труд, знаење, фундамент… За луѓе што прошле сито и решето, што биле паднати

СМРТ ЗА ПЕДЕРИТЕ

На почетокот, пред да “пресавијете табак“ и да ме тужакате пред ОЈО и разни платенички квази-новинарски здруженија, ова не се мои зборови! Туку препис од Библијата. Па така, бидејки Мухи се повикува на нивниот пророк и Куранот, еве јас да му се придружам со Библијата. Второ, бидејки вчера Зоран Заев изјави дека “Нашиот став како влада, но и како политички партии, е почитување на различностите и градење на еднакво општество

СНАОДЛИВО ЖИВОТНО

Кога е здрава и чиста храна во прашање, козата е најинтелигентно животно. Бидејки нема врат како жирафата да достигне високо, ниту пак сила како слон да го кутне дрвото, козата развила алпинистички способности.