Убавина и Здравје

ГАРАЖАТА НА КРОКОДИЛОВ

Ристо Крокодилов Гуштеров има дивоградба, гаража. СДСМ ќе се бори до последната гаража за правата на гаражите на Крокодилов.   Поука од авторот: Зошто е овој текст во рубрик “Здравје и Убавина“? Затоа што за ваква “УБАВА“ гаража дивоградба, треба да имаш нарушено ментално ЗДРАВЈЕ да ја браниш.

ВО ЗДРАВО ТЕЛО, ЗДРАВ И ДУХ

Научници од универзитет во Њујорк работеле на истражување споредуваќи го животот на 293 жени и нивното ментално здравје, откако едно поранешно истражување покажало дека во семената течност на мажите се наоѓаат хемикалии кои го подобруваат расположението, го подобруваат сонот и содржат три познати антидепресиви. Истражувачите исто така тврдат дека жените кои имаат редовен незаштитен секс се помалку депресивни и имаат подобра концентрација. Спермата со сперматозоидите содржи низа хемикалии како кортизол,

ЗАБОРАВЕТЕ НА ПИЈАЛОК СО ПАРЧЕ ЛИМОН

Пијалок со парче лимон не треба да нарачувате во кафиќите и рестораните затоа што парчињата лимон содржат голем број на бактерии.Лимонот е познат по своите антибактериски својства, меѓутоа голем број на микроорганизми можат да се задржат на кората и внатрешноста на цитрусот кога се сече на парчиња.

ЦВЕКЛОТО и неговите здраствени придобивки

Црвениот корен на цвеклото помага во лекување на грип и го намалува нивото на маснотии во крвта.Бидејќи во својот состав има определена количина на Кобалт која учествува во создавање на витаминот Б12 неопходен за создавање на црвени крвни зрнца ( многу редок во плодовите од растително потекло), цвеклото е еден од најдобрите природни лекови за лекување на анемијата.

Текилата може да ви помогне да ослабнете

Одлична вест за сите љубители на овој пијалок: шекерот наречен Agavins што го содржи текилата може да ви помогне да ги изгубите вишокот на килограми. Неговото конзумирање влијае на смалување на апетитот и нивото на гликоза. Затоа, припремете го лимунот и солта – и секако водете сметка да не претерате со овој алкохолен пијалок.

ЗДРАВА ХРАНА

Бабина торта во хотел Манастир, компир во бачило Клепа, телешко печење во Мечкуевска куќа, плескавица од икра во Нота, јагнешко печење во Мрзенци, ќебапчиња во Дестан, пастрмајлија во Мал одмор… Се е супер. Амаааа, прасече печење во Визиана е безгранично задоволување на сите чула, нервни завршетоци и атоми во еден организам. Врв.