Спорт

4X4

За хеви дјути оф роуд, потребен е ваков хеви метал лук лајк звер. Во Амазонската џунгла селаните ги нарекуваат ТРАКТОЛЕРОСИ.

Мазуркиевич - голманиште

Еден од 5-те најдобри голмани на светот, уругваецот Мазуркиевил. два пати имаше средба со ФК Вардар. Еднаш, на крајот на 60-тите кога Пењарол на Градски играше пријателска со Вардар. Втор пат, во средината на 90-тите кога Вардар играше пријателска со Пењарол во Монтевидео. Првиот пат Мазуркиевиќ беше голман, вториот пат беше Спортски директр на клубот.

TЕЛЕВИЗИИ

За момент, само за момент, да ви го оттргнам вниманието од ќеима или не избори на 24-ти?! Имено, дали некој би можел да каже што стана со сите можни “телевизии“ што ќе се отвореа и ќе растураа со програма, гости, техника, водители, новинари…? 1. Нели Ацо Кабранов “утре“ (тоа е пред три години) ќе отвараше телевизија А3 (А Три)? 2. Нели нешто Трифун Костовски ќе ја купуваше “Амазон“ телевизијата за

KOСТОВСКИ

Официјално Летните олимписки игри во Рио де Жанеиро 2016 почнаа денеска рано изутрина по наше средноевропско време, со спектакуларното свечено отворање на легендарната „Маракана“. Организаторите беа вистински кавалери, почетокот на натпреварувачкиот дел (среда, 3 август 2016) му го препуштија на дамите, фудбалерките први ги собраа олимписките аплаузи. На самиот старт е забележен и првиот рекорд – постигнат е најбрзиот гол во женскиот фудбал, само по 19 секунди Канаѓанката Џанин Беки