Разно

WHITE HAIR FORMULA

Во многу сегменти од животот “западната цивилизација“, која нели ни е “единствениот избор“, формулата за успех која ја користи се “белите коси“. Во политиката, во банкарскиот бизнис, во спортот… Во новинарството. Во САД, кон чие пријателство и стратешоко партнерство сме намерачени, уредништвото во новинарството е детерминирано со “белите коси“. “Белите коси“ е едноставна асоцијација за искуство, минат труд, знаење, фундамент… За луѓе што прошле сито и решето, што биле паднати

ЈОВАН ВАНЕ ПЕТРОВ

Претседателе на Р.Македонија г-дин Ѓорге Иванов,лицето на коешто му го дадовте мандатот за формирање на влада а на коешто му баравте гаранции за унитарност,неменување на уставот и службениот јазик Заев Зоран денеска јавно обелодени дека законот за употреба НЕ на јазиците туку на шиптарскиот на ЦЕЛА територија на Македонија е во завршна фаза и наскоро ќе се најде пред пратениците во собрание,што Вие освен што како законска можност ја имате

ПАТРИОПЕЈЦИ

Синдромот „Доктор Џекил – Мистер Хајд“ детектиран е одамна, но се појавува безмалку секојдневно во нај разични форми. Двојна личност на една иста особа. На пример, не може човек да е патриот, македонски на пример, а во исто време и да е про ЕУ или про НАТО. ЕУ и НАТО би сакале да ја истребат Македонија и Македонскиот народ, да ги релаивизираат границите, да го отстранат идентитетот, да го сменат