Разно

Славјански за идиотот Мето Коловски

Zoran Slavjanski 17 hrs ·  Може да ми го опишете 27 годишното ВЛИЈАНИЕ на НАТО и ЕУ нема алтернатива, со 24/7 перење мозок и привремена спогодба, БЈРМ, рамковен, нова територијална, пржински 1 и 2, државен удар менаџиран од западни служби, според изјавите на бившиот и сегашниот премиер. Притоа со НУЛА, да повторам НУЛА Руско влијание! Денеска е исто така 0% ако земеме во предвид невладини организации, медиуми, политички партии, присутност итн….

Горазд РОСОКЛИЈА

СДСМ е инсталација, збирштина која треба да спроведе разградување на македонската држава, бришење на македонската нација и до крајот на годинава поделба на територијата. Заев беше многу јасен предизборно и го спроведува тоа што рече дека ќе го спроведе. Што да критикуваме? Тие беа избрани врз таа програма што сега ја спроведуваат. И тие, таа збирштина на власт, не глуми патриотизам, не глуми македонство, не глумат ама баш ништо. ВМРО-ДПМНЕ

U.S. Kabul Security Zone

Кога за да држиш говор в народен дома, какво што е Собранието, е потребно цело време над него да летаат хеликоптери, од “демократјата“ и “безбедноста“ што ќе ни ја донесе НАТО, осанува само сликата како да сме “Сигрносната американска зона во Кабул“ (U.S. Kabul Security Zone).   Многу јак ачивмент, нема што? Да сум на прес конференција на Столтеберг не би го прашал ни за име, ни за двојазичност, ни

A где је потпис?

Не е дека народот не се со гласува со повик на граѓанска непослушност. Не е и дека секој од нас не смета дека мора да се премине од зборови на дела. Да, за граѓанска непослушност, ДА за дела ви-за-ви дремење по дома, да за акција… Да за протести, револуција, немири, промени… Да. Но сето тоа не може да помине со проглас БЕЗ ПОТПИС. Со слика со ОТФИКАРЕНИ ГЛАВИ. Со анонимност,

Емилија ГЕЛЕВА

Отворено Писмо до г.Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ Вчерашниот ваш прв јавен настап е токму навреме. Покажавте човечка и политичка искреност и ни кажавте дека стратегијата на ВМРО-ДПМНЕ е всушност стратегија што зависи од уцената на глодурот од Кале и од малите сдс-овски глодурчиња кои се изживуваат со животите на 36 македонски патриоти, држејќи ги во незаконски притвор, и користејќи ги како заложници за реализирање на злоделата што сакаат да

НАВРЕДЕНИТЕ

А, и од вас навредените преку писма, ми се смачи! Дојдете и тука ќе се навредуваме заедно! Можеби и ќе има некоја полза од вас, ќе им прочитате по некое писмо со навреда! А, не, сте не оставиле тука 500.000 народ сами да се бориме! Дали сме и толку!! Пишувајте вие само и бидете си и понатака навредени скоро 12 милиони Македонци во Светот, наспроти ние, тука, една шака луѓе

2 прашања, 2 дилеми

Дали е легитимно прашањето КАКО ТОА во ПРИТВОР не се наоѓа ниту еден од опфатените со бомбите и обвиненијата на СЈО. А од друга страна во ПРИТВОР  се апсолутно недолжни луѓе што немаат врска со никаква злоупотреба на буџет, прислушкување, тендери, провизии, намештаљки, плацеви, наредби… Како тоа предновогодишен приоритет е вклучувањето во највисоките тела на партијата на РЕФОРМАТОРИТЕ преку иницијативата на Мицковски за дополнување и измени на статутот, а сосема

РЕК БИТОЛА

РЕК Битола и ВМРОвските вработувања.   Пораки од Битола што ми доаѓаaт ги пренесувам: Zapoznat si so situacijata vo Bitola Vmro so ne vraboti vo REK preku agencijata Zeta, i posle celi 2 i pol godini ne uspea da ni daj resenia za stalen raboten odnos, i sega do 31 dekemvri dogovorot ni zavrsva preku agencijata i od nova godina 120 luge sme na ulica.   E to ni napraja