Разно

Славица од Кочани со порака до началникот Максимов

Најголемото малтретирање последниве години го добив од човек кој ВМРО го унапреди. Тоа е Александар Максимов поранешен полицаец во Гранична полиција во Делчево, кој бившиот градоначалник на Кочани Ратко Димитровски го донесе во ПС Кочани и му помогна да стане инспектор. Додека ВМРО беше на власт, тој беше секогаш прв во автобусите на настаните организирани од страна на ВМРО. Тој  е истиот кој сдс го унапреди и го стави началник

Големо НЕ  за назначувањето на Горан Митевски за министер во МВР

Горан Митевски има фризерница со масажа и педикир… “Шарм”се вика. Под “има“ се подразбра комплетно добиена од страна на анонимен странец: опрема, крија платена, козметички препарати… В Се наожа во зградата на Трифун Костовски ( порано кај што беше EU, па државен архив а сега на државен пазарен инспекторат) ул.Македонија и ул. Луј Пастер на ќошот во приземје има изнајмено два дуќани за 900€ кирија која е платена година дена

Панчевски е достапен, Ацо Кабранов лаже

ПОЛИТИЧКА МОНСТРУОЗНА ПРОПАГАНДА МЕДИУМСКИТЕ ПЛАТЕНИЦИ НЕ СЕ СОПИРААТ! КОЈ ТОА ГИ ИНФОРМИРА МЕДИУМИТЕ ЗА СУДСКИ ДЕЈСТВИЈА??? ИЛИ СУДОТ ВО ВЕЛЕС Е ПОД ПОЛИТИЧКА КОНТРОЛА! Ваков наслов како што објавил Либертас не е ниту етички ниту е вистинит, Панчевски не е недостапен, а тоа што политички инструираното рочиште може да се одложи и не им оди како што “планирале” не е работа на Панчевски! Особено е интересна објавата дека полицијата не

Стефан Влахов Мицов

   ШТО ЧЕКАТЕ БЕ,КОПУЦИ ?              Повеке од три години ВМРО-ДПМНЕ и секакви наводни „патриотски„ групации ,како и такви во проект, креваа врева дека во Македонија управува фашистичка Хунта.Се испишаа тонови хартија,се најавуваа проекто-протести,а мегувремено Заевата предавничка влада со соучеството на Мицкоски и компанија уништиа македонската држава,продадоа се кое можеа,вклучително сегашните живи македонски генерации.Да не зборуваме за неколкумилениумската македонска историја,име и идентитет. И сите се

Томче Ширков

. Цврстите ветувања на црпле. / 1) Ако ВМРО освои само еден пратеник повеќе ќе дадам неотповиклива оставка на сите партиски и општествени функции, ќе се посветам на семејството.(ВМРО освои 2 повеќе) 2)”Го донеле Заев да го смени името, ајде мајката”…” жими татко, деца и македонската жица ако бидам принуден или дојде до било каква промена на името , јас ќе се повлечам и веќе никогаш нема да се бавам

Анонимен автор

Млад, здрав, прав, умен, избегал во странство за да печали пари? И да. Ама и не. – Бега од нашите училишта каде внукот на директорката има повеќе петки од него, иако не знае да гукне, а самиот тој знае повеќе од учителката. – Бега од нашите општини каде да го видиш градоначалникот за да му се пожалиш е еднакво на барањето да го видиш Господ. – Бега од нашите конкурси

Гериз лепотанот - плачипичка

  Од кафана “Кај Перо” го избркаа пред некоја година, пазарџиите одбиваат да му продадат емиш и зарзават. Сега ова. Ама, важно си е лепотан за разлика од бабатa без заби на насловна.

ВРО ДПНЕ да ти било безгрешно!

Ова што следува е текстот на некој си Методија Анѓелковски кај мене на  ФБ. Сметам дека Методија е алтер ехо на Влатко Ѓорчев или на “Центарот за комуникации” на ВРО ДПНЕ. Тој “профил” смета дека на 27-ми Влатко Ѓорчев постапил правилно, а Крсте Мукоски и Јохан Тарчуловски погрешно.  Профилов смета дека Миленко е виновен за тенденцијата со “1.000 поста да го сруши ВРО ДПНЕ”, а смета дека истата партија правилно

Бот си е бот

Бот си е бот, без разлика од кој партиски штаб е. За да не влагам во материјална расправа со измислени ликови или пак со инструирани партиски послушници – им поставувам прашање, не на нив, ами на нивните партиски креатори од разно-разни центри за комуникација. Прашањето е: КОЈ ПОСТАПИ ПРАВИЛНО НА 27-МИ АПРИЛ? Крсте Муковски, Јохан Тарчуловски, докторот од Охрид, Љупчо Димовски… што ја отворија вратата, или Влатко Ѓорчев што ги

Јанкуловска - криминалец или не?!

Во некоја од бомбите, од 30-тата нагоре, тогашната министерка за внатрешни си прави чамче муабет со тогашниот министер за финасии Ставревски. Наместо Јанкуловска да го водеше министерството ефикасно, па да бидат превенирани сите можни антидржавни активности, вклучително и прислушкувањето, таа го остави Зоран Верушевски и неговата банда да командуваат со центарот за прислушкување. Да снимаат, документираат и праќаат на заинтересирани адреси. Па така, наместо да си ја гледала работата, па