Природа

ПЛУТОН

Најновите снимки од непосредна близина покажуваат дека: 1. Плутон е поголем од што се мислеше. 2. Плутон е поголем од објектите што се позади него во Соларниот систем. 3. Плутон е со повеќе мраз, а помалку карпи.   Заклучок: Плутон ожеби пак ќе го прогласат за планета. http://www.nature.com/news/pluto-and-charon-come-into-sharper-focus-1.16971 Нови Хоризонти е првата мисија на Кајперовиот појас, гигантска зона на ледени тела и мистериозна мали објекти кои орбитираат околу зад Нептун.

СЛОН

Слоновите памтеле?! Паметат, него што. Kada je čuveni istraživač Lorens Entoni umro na bdenje su došli i oni koje niko nije očekivao.Naime, slonovi iz dva krda pešačili su najmanje 12 sati iz džungle do njegove kuće kako bi mu odali poslednju počast. Kako je rekao njegov sin Dilan slonovi su pristigli ubrzo po smrti njegovog oca. „Prvo krdo je stiglo u nedelju a drugo je stiglo sledećeg dana. Svi oni

HAARP

Текстов и видеото е лекција за Горан Момировски и слични укалупени умови што ниту следат нешто, ниту знаат нешто. Само слепо и послушно ја слушаат Американската амбасада во Скопје. За жал по Момировски и неколкумина други што овие денови се избламираа со своите тврдења дека ХААРП системт не постои и не делува, покрај текстов со изјава на Крешимир Мишак ви давам и видео од Конгресното сослушување на Заменик Заповедникот на

ПОПЛАВА

Поплавите во Србија и Босна се зад нас. Но, не е на одмет да посочам моторно возило што не го интересира поплава, вода река… Возилото се вика Трактор К700 Кировец.

ЉУБИМЦИ

И овие наши пријателчиња страдаат во вакви катастрофи. !7-тина шлепери со мрши од домашни животни досега се одвлечкани од околината на Обреновац. Стока крупна и ситна, домашни миленичиња, безпомошни животинки… Колку што се гледа ЕУ и САД не помагаат. Од мртвите животни може да се развие зараза, да се загади водата… Но, некој педер да попиеше шамар, ќе не помодреа со прилози на ЦНН, ББЦ и слични…