Природа

СЛИКА НА ПЛАНЕТАТА!!! МА ДАЈ НЕ МЕ ЈЕБИ...

The Secrets Behind the Most Famous Earth Image of All Time This is Blue Marble. It was the most accurate, highest resolution image of Earth ever—until they created the next-gen Blue Marble. It’s the most famous, since it’s the iPhone’s default image. Now its creator has revealed all its secrets. Unlike Apollo 17’s photograph of the whole Earth, NASA’s Blue Marble is not a real photograph. It’s a composite made

ЗЕМЈАТА ИМА УШТЕ ЕДНА МЕСЕЧИНА

Најновото откритие на НАСА покажува дека во науката ништо не е дефинитивно откриено или непроменето. НАСА потврдува дека околу Земјата покрај Месецот, врти уште едно тело, уште една, многу помала, месечина. Еве го текстот на англиски: It turns out that our moon isn’t alone out there, orbiting our planet on its own. Earth has a companion in space which has been orbiting our world for over a century, and NASA

НЕ СЕ ПЛАНИНИ - ДРВА СЕ!!!

Овој филм не смее да го гледаат луѓе со ограничени ментални способности, заробен ум, клиенти на стереотипи и  будали. Филмов е за луѓе со свој мозок, со слободен ум, со интелигенција…  

ТЕСЛА

Maj 2015-ta. Базел, Швајцарија. Мојот добар пријател, најголемиот жив дисидент во Европа, Даниеле Генсер од Швајцарија е човек што ми овозможи прв пат да возам електричен автомобил. Секако не сметајки ги бамепр аутата во луна парк. Даниеле живее во куќа која е енергетски самодоволна, со серија батерии, пречистувачи на отпадна вода и сл. И, како финале на се вози автмобил Тесла модел S. Од 0 до 100 забрзува за 2,7

РАМНА ПЛАНЕТА

“Битката“ помеѓу аргументите на застапниците на теориите за рамна или топчеста планета е во основа борба помеѓу дарвинистите и креационистите. Тоа е битка помеѓу оние што мислат дека сме ексепшнл, божја дарба, единствени, битни, важни, со причина створени (креационисти)…, и оние од другата страна што сметаат дека сме минорни, небитни, потрошливи односно робови (дарвинисти). Дволично е да се оди во црква, верува во Бога – а да се смета дека

ВЕЛИКА КАТИЦА БРИТАНИЈА

Ете го финалиот доказ дека чадорот (амбрелата, бе!) под која се крие Црпко, а дестинација каде со помош на странски премиер Верушевски требаше да добие работна дозвола, е ВЕЛИКА БРИТАНИЈА. Теоријата на конспирација дека се работело за Италија, е теорија за млаџарија. Финалниот доказ дека Даунинг стрит стои зад прислушкувањето, Верушевски и Заев се наоѓа во ликот и делото на ВЕЛИКА КАТИЦА БРИТАНСКА! Таа карикатура, како и целиот Пржински процес,

ПРАШАЊА ЗА МИЛИОН ДОЛАРИ

Да може на куп да се соберат Никола Тесла, Исак Њутн, Алберт Анштајн, Галилео Галилеј, Леонардо да Винчи и Јани Макрадули на едно место, дали би можеле да дадат одговор на следниве прашања: 1. Каде е крајот на вселената? 2. Колку зрнца песок има на сите плажи во светот? 3. Колку члена има Либералната Партија на Ивон Величковски? 4. Колку партии имаат сменето Ивица Боцевски и Слободан Чашуле? 5. Кој

RESONANCE BEINGS OF FREQUENCY

Секој што ќе сака да го следи делот од моите емисии од следната сезона што ќе се занимаваат со наука (природни науки), како подготовка ќе мора да го изгледаат овој феноменален документарец. Задолжителна лектира.   Resonance is a sensational journey, which reveals 60 years of scientific research into the harm being caused to life by man made wireless frequencies. https://youtu.be/oS6FGzh3ygw