Природа

ТВ пренос!!!

Телевизиските преноси имаат ограничувања за тоа колку далеку можат да патуваат емитуваните сигнали. Радиус од околу 50 милји бара предавателска кула со исклучително висока моќност. Додека се пренесува сигнал, напојувањето мора да биде континуирано. Сепак, актерите на Аполо некако успеаја да обезбедат пренос во живо од далечина од 237.000 милји со помош на предавател на батерии (со малку допир на соларен засилувач). 50.000 вати за да достигнете 50 милји, а

За заматените и хипнотизираните

Многу се нервирам кога некој ќе ми каже: “ама ти не веруваш во вирусот,тој постои, треба да се плашиш, инфективното одделение е полно.” На таквите ќе им кажам : “абре заматени и хипнотизирани луѓе,вирусот ковид постои да, и не е опасен,предизвикува смрт во многу ретки слачаи кај веќе претходно хронично болни пациенти или пациенти со ослабен имунитет. Смрт предизвикува Сарин-от,кој што ни го пуштаат авионите на ООН веќе 20 години….а

Епидемија? Жими ашимов...

Неписмени, ограничени и уценети . [Епидемија е необично појавување на некоја болест во една популација. Епидемични болести се меѓу другите колера, грип, тифус и чума. По правило секогаш се работи за заразни болести. При што дневниот пораст на новозаболени лица е поголем од 1%. А бројот на вкупно заболени лица во ист момент е поголем од 5% ]1]:55 The Lancet общий медицинский журнал. Бидејќи е евидентно дека Венко, Црпле и

Земјата не е планета

Никола Теска: – “Земјата е царство, не е планета. Не е предмет, затоа, нема раб. Земјата полесно би се дефинирала како системска околина. Земјата е исто така машина. Тоа е калем за тесла. Сонцето и месечината се напојуваат безжично со електромагнетното поле (Етерот). Ова поле исто така ги суспендира небесните сфери со електромагнетна левитација. Електромагнетната левитација ја отфрла гравитацијата бидејќи единствената сила што треба да ја спротивставиш е електромагнетната сила.

Григориј

  Znam kako funkcioniše svemir, zašto bih onda trčao da uzmem neki milion dolara, recite mi? Najbolji živi matematičar, Rus Grigorij Perelman, pronašao je sreću koja ne zavisi od novca. Odbio je zasluženu nagradu od milion dolara. Šta je to što on za te pare može da kupi, a da već nema u svojoj. Živi asketskim životom, čita knjige i to ga čini beskrajno srećnim. Nezaposlen je. Živi u Sankt

За ГЛУПАНТРОПИТЕ како РИЗАОВ и сл.

Čudo ćelije i kraj teorije evolucije Složena građa žive ćelije nije bila poznata u Darvinovo vreme, i pripisivati život slućajnostima i prirodnim uslovima je, u to vreme, za evolucioniste bilo dovoljno ubedljivo. Tehnologija 20. veka je zavirila i zadubila se u najsitnije deliće života i otkrila da je ćelija najkomplikovaniji sistem sa kojim se ćovećanstvo ikada susrelo. Danas, mi znamo da ćelija sadrži energetske stanice koje proizvode energiju koju onda

МИЛЕНКО ШОУ, НАЈДОБРОТО НА ЦЕЛА ПЛАНЕТА

Според гласањето спроведено во целиот свет, значи на ЦЕЛАТА ЗЕМЈИНА ТОПКА, емисијата МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ ШОУ, кога во неа гостуваше британецот ДЕЈВ МАРФИ, е прогласена за НАЈДОБРО ИНТЕРВЈУ НА ЦЕЛИОТ СВЕТ на тематика “Рамна земја“. Јас знам дека никој во СФРЈугославија, освен мене, не направи интервју со Аиртон Сена, ама и со Нелсон Пике, Најџел Мансел, Френк Вилјамс, Алан Џонс, Алесандро Нанини… Знам и дека никој жив од Македонија не успеал

МИЦКО vs МУХИ

И Ивор Мицковски, во понатамошниот текст Мицко, му се з‘гна на Мухи. Мајки, шајки, псуења, вреѓања… Па бидејки редот започна така што Мухи ги бапна педерите, па Мицко удри по Мухи, еве сега и ја да го затепам Мицко. Најнапред Мицко, доколку треба да бирам, а не би сакал, но доколку треба да бирам за пријател, партнер, колега, сопатник човек што ја држи дома жена му комплетно забулена од една

ЗЕМЈОТРЕСИТЕ ВО ЈЕЛОСТОУН

Од 12-ти јуни наваму, над 900 земјотреси со различна јачина го погодија националниот парк Јелостоун во САД. Сеизмолозите и вулканолозите предупредуваат дека ова би можело да значи будење на еден од најопасните супер вулкани на светот. Доколку би се активирал вулканот во Јелостоун, тој би бил илјада пати по силен од оној кога еруптираше Света Елена во 1980-та. Земјотресите, од кој најсилниот е со интензитет со 4,4 по Рихтер, значи