Миленко дознава

Две поинакви размислувања

– Nedzo Bajrovic 1 д. · Načelnik prosvete, u studiju: -U 8:32 (!) me je zvala direktorka škole, i rekla je da imaju mrtvog čuvara i jednu osobu. Odmah sam pogledao na sat i zvao ministra. MUP, Direktor policije, press -konferencija: – Ubistva su se desila u 8: 40 (!) u školi “Ribnikar” u Beogradu. Roditelj M. M. izjava za medije, ispred škole: -Bio sam ispred škole u 8:49 (!)

Судот во Велес, слуга на Заев

 Основниот суд во Велес претворен во приватна институција на Милева и Заев каде царува самовластие на извесни моќници Актуелен советник на Општина Велес  ја вработува својата сестра како судски службеник Апсолутната власт расипува апсолутно, пишал  Лорд Актон. Злоупотребата на моќта, самовластие и самоволие со години се случува  во Основниот суд во Велес. Наместо  да биде институција во која се дели правото, во неа најбрутално се врши мобинг врз вработените од