Македонија

НЕБУЛОЗАТА НА СДСМ

Менувањто на тези достигна таква амплитда, да сега веќе СДСМ не знае за што се кандидирал, кој со кого е спротиставен, кој со кого се трка!!! Стево Пендаровски, кој се кандидра за претседател на државата, не сака да дебатира со престедател туку со премиер?! Зораз Заев кој избега од соочувањто со народотво трката во ИЕ 1 со Никола Груевски, вели дека Гревски избегал од дуел?! Граѓаните со право прашуваат дали

Дописникот на МИА од Брисел Бобан Нонковиќ вечерва ќе биде гостин во Миленко Неделковски Радио Шоу на РАДИО СЛОБОДНА МАКЕДОНИЈА. Од 22 часот до полноќ.

http://youtu.be/DBOYjSiqDlc

Каде му е знамето на Бетијан?

Организацијата на митингот во Кавадарци за промоција на кандидатот за Претседател на Македонија од редовите на СДСМ Стево Пендаровски, мина во забележително немање било какви македонски симболи. Македонското знаме никаде го немаше. А, на пример, имаше развиорено неколку српски знамиња. Прашање е дали е тоа агендата на лидерот на кавадаречките сини рози Бетијан Китев? Кавадрци, сепак, е центар на големото Тиквешко востание. Тогаш, револуционерите прво што направиле, е на општинските