Македонија

ВИОЛЕТА ДУМА ПРЕКУ ДИК НИ Е ОД ВАС

Еве, кога ќе стане наутро, стари коски кога ќе протегне, бабичката да има што да се информише. Тоа што ДИК ќе дебатира за Дудинка и за Миленко, на Миленко му е ПРЕКУ ДИК-от. Македонскиот народ реши. Изборната денешна трка започнува со водство од 3:0 за ВМРО во однос на сите други. Волјата на народот е тоа. За волјата на Дума на сите нас ни е ПРЕКУ ДИК.

ЦЕЛА ТИРАНА ВМРОВСКИ ГРАД

Според неофицијалните резултати, ВМРО го освои и вториот пратеник од дијаспората. По Австралија и Европа е покорена. На Америка ќе се чека уште неколку часа. Ботката за Европа моментно се води помеѓу Венеција каде има повеќе гласачи за ВМРО и Берн од спротивната страна каде што се ДУИ. ДУИ со огромна организација, логистика, агитација не успеа да се спортистави на вољата на Македонскиот народ. Во Тирана ДУИ загуби од ВМРО

ИМА РАЗЛИКА

Најновата анкета на Павел Шатев излезе со резултатите. Крајниот рок пред изборите беше испочитуван од Павел Шатев. Рејтинг на фамилија Спасови не излегоа да се бламираат како пред две недели. Анкетата на Павел Шатев покажа дека ИМА РАЗЛИКА.

ДУМА ДА СЕ ДУМА

Волета Дума, откако ја суспендираа и набркаа од судија оти несовесно и субјективно, значи надвор од закон, ги решавала судските процеси што и биле доверени, почна да се рашшетува од адвокатска пракса до сериозен надоместок за учетво во ДИК. Како правник, би требала да зне дека по барање на опозицијата, ЗНМ, странските амбасади, Волерс лично, соросидни портали и слични разнебитувачи на оваа држава, порталите не беа опфатени од законот за

ИЗБОРИ 2014

Во утрешното (петок навечер) Миленко Неделковски Шоу гости во емисјата се Гордана Јанкуловска, Никола Тодоров, Антонио Милошоски и Влатко Ѓорчев. Од мојот постојан тим од оваа година се Вангел Божиновски и Александар Пандов. Два-и-пол часа емисија. За мене најинтересен беше делот околу главната улога што Стево Пендаровски ја играл за време на Референдумот за теритријална поделба, како и за фалсификувањето на резултатите на претседателските избори, кога беше избран Бранко Црвенковски.