Македонија

Факти за трите гнаси.

  ЗА Милчин: Колку до вчера поткопувач и разурнувач на Македонија, нашиот јазик и традиција – сега со помош ма недефинираната Алфа, се претставува како спасител. А плус, и многу наивен, па опинокот Заев го излажал.   ЗА Геровски: Лајпрда со мало бабуле. Вез став, без принципи, без конзистентност. На челу колоне во демонстрациите против ВМРО, си збирштина од чирови околу себе и со Шамарлитико како бизнис партнер за нешто

11,5 милиони евра?

Се убаво тоа. Само уште да разбереме како државен службеник успева да заштеди 11-и-пол милиона евра само за гаранција?! Првиот човек на Тајната полиција колкава плата има? Колку успева да трга на страна? Другите директори пред и по него, недомакини. Не си штеделе?! Ако е од бизнис, кој ли е тој толку успешен бизнис? Се има ли документација за платени даноци, придонеси…? Зошто никој медиуми, и про-владини и про-опозициони, не

Горазд Росоклија

ПРЕПИСКА СО МОЈОТ ПРИЈАТЕЛ ВО БУГАРИЈА Б…….. здраво, ,,Ќе треба да помине време за да се избришат трагите од ,,перењето на мозоци“ од страна на бивша Југославија, дека постојат Македонци“ (изјава на Екатерина Захариева во бугарското собрание) . Ако твојот став е идентичен со нејзиниот, дека Македонци не постојат, тогаш си во право и твојата логика е исправна. Потписите не создаваат нација и не ја бришат, но индоктринацијата го прави

Ко би реко, чуда да се десе...

Кога би можело се‘ што ќе посакаме и се‘ што ке помислиме да се оствари, тогаш би живееле во рајот. Лично сметам, дека кога би било така би било и супер досадно. Да замислиме на микро ниво! Во рамките на семејсвото. Само 4 члена, од кои два се малолетни, или тинејџери на пат кон полнолетност. Плус петти член, бабата. Во рамките на тие 5-мина ептен свои, не може човек да

Цезар за Тома и

Го глеав вчера филмот ,,Тома” мислам на српскиот Тома, а не на британскиот ,,Томи”. Го глеав негде до пола и ми здосади! Бјелогрлиќ сакал да прикаже некоја стара боемска прича за исклучително талентиран чоек кој не му иде у љубав и се дава на коцка и алкохол (според мене некоја стара шема на денешен Аца Лукас). Па ми текна на сите коментари што ги читав низ фејсов за тоа како

За "малиот голем човек" од Небрегово

Kada neki narod u svojoj suvremenoj povijesti ima velikana, koji je prije određenog vremena bio predmet poruge i uvreda, onda se valja zapitati što ne valja u kolektivnoj povijesti tog naroda!? U godini smo u kojoj se slavi književno, prevodilačko, znanstveno djelo Blaže Koneskog, stoga osjećam potrebu naglasiti njegov značaj u makedonskoj kulturnoj, jezičnoj, lingvističkoj i književnoj baštini. Da li Makedonci uopće znaju tko je bio Blaže Koneski? Njegovi studenti

СТЕФАНЕ (Богоев), ВРАТИ МУ ГО ЌЕШОТ НА ЗЕТОТ НА МАЛИЧИ!!!

СТЕФАНЕ, ВРАТИ МУ ГО ЌЕШОТ НА ЗЕТОТ НА МАЛИЧИ!!! Си мислел СТЕФАН БОГОЕВ дека ќе добие кандидатура да тера и втор мандат како градоначалник на Општина Карпош и си мислел дека има време да му заврши работа на зетот на покојниот криминалец ЕНВЕР МАЛИЧИ, дека ќе измени ДУП со притисок врз Комисијата која ја контролирал, АМАР САЛИУ, сопственик на фирмата ,,СМС ШОПСТ,,. Ама, БОГОЕВ извиси за нова кандидатура и нов

Поразот на поразените

Помина една недела од изборите и победата на ВМРО. Останува уште една недела до вториот круг. Поразително е за малите партии што себе си се нарекуваат патриотски (а во суштина се полициски импланти) да не излезат со став кому даваат поддршка во вториот круг!!! Не оти се тоа решавачки број на гласови, туку да се види кој е про а кој контра Заев. Поразително е за ликови што се представуваат

Глас за малите партии е глас за Зоран Заев

Вечерва започнува изборниит молк. Иако тоа за социјалните мрежи нема да важи. Таму битката ќе се води и во недела. Македонија, која е држава на преседани, промовира уште еден преседан! Имено, од партиички што се прокламираат за опозициони,  не постои борба за рушење/промена на позоцијата/власта! Постои желба/задача опозицијата да не победи. Или сликовито, “ја сум опозиција што не сака опозицијата да победи”?! Зишто? Затоа што мали човечиња (Хитлерчиња) имаат големи

5 days and counting

Уште 5 дена до изборен молк. Што имаме на терен: Битката во Македонскиот блок, повторно, ќе се води помеѓу тоталитарната (фашистичка) СДС и демократската (народна) ВМРО. Левица ќе земе скромен дел од советничките места, одработувајки во корист на СДС за што поблаг да е поразот на нарко кланот Заеви. Сите други ќе се со НУЛА советници и НУЛА градоначалници. Тие од Нула-Нула блокот единствено што успеаја е да ги изгнасат