Колумни

МУВАТА, КАПАТА...

РАЗРОКА КЛЕОПАТРА Кога медиумски манипулатори, стара комуњарска багра, лични пријатели (и профитери) на криминалните транзициони богаташи ќе се препознаат во текст каде што не се споменати по име и презиме, станува јасно дека се работи за луѓе што си знаат дека се препознатливи само по предавничката и платеничката улога што ја имаат. Си го знаат мислењето за себе што е зацементирано во народот. Кога уредник на петпарачки весник во серија

МАРЈАН НИКОЛОВСКИ

КРАЈОТ НА ЕДНА РЕЈТИНГ АГЕНЦИЈА Паушална, елементарно неиздржана, со политички речник кажано дилетантна. На фалуклтет за политички науки, онаму каде што предава Ѓоги Спасов, се добива 4, не 5, туку четворка за методологијата по која е правена последната анкета на “реномираната” агенција Рејтинг. А кога почетокот е промашен, тогаш резултатот е небитен. Народски кажано лажен. Има и друга дефиниција – манипулација, тоа така се дефинира кога нешто е во нечија

ДАРКО ЈАНЕВСКИ

Брилјантна анализа на посетата на Обама на Брисел на Главниот и одговорен уредник на Дневник. http://dnevnik.mk/?itemID=FD6C3CD889B6484E98B2622F6DE3827C&arc=1

АЈТ СИКТЕР

1. Марјан Стаменковски џиџи-миџи бизнисменот од Крива Паланка, би сакал да добие од мене шарпланинче на подарок, ама плус да му платам и вакцинирање на кутрето, чистење од глисти, витамини, исхрана, чешлање и слично. Доколку му удоволам на Марјан, претпоставувам потоа ќе посака него, ако е возрасен, и да го посинам. 2. Двата сина на Штерјо Наков, Драган и Сашо, се здробиле од мавање пред нивниот хотел “Александар палас” во

ЗБОГУМ ЗА ФОЛИРАНТИТЕ

ПОЛИТИЧКИ ИН МЕМОРИАМ Многу пред вчерашната комедија од соопштување на листите на СДСМ, пред здрави три-четири месеци, обзнанив дека ќе се збогуваме со сиктер-кадрите на СДСМ. Битисувањето во јавноста носи две категории: 1. ГЛАВНИ ЛИКОВИ што траат долго и кои кога ќе се повлечат тоа го прават по сопствена воља, и 2. ЕПИЗОДИСТИ кои на буништето излегуваат да лаат, ќефкаат и крајно да изедат чутек и да исчезнат. Еве неколку

МАЛИГАНИТЕ НА ЕРОЛ РИЗАОВ

http://vecer.com.mk/?ItemID=FD755DF9E59285458335F54F68F2CD33 1. Ерол Ризаов по подолго време ги пофали институциите во оваа држава. Во својата колумна од пред 8 дена јавно потврди дека судските пресуди во Македонија ја вршат својата основна функција. Да делуваат воспитно и да ги обесштетат оштетените. Исто така, Ризаов призна дека во оваа држава секој има еднакви шанси. И доколку вреди, доколку е работлив и талентиран, доколку почитува институции и пресуди, може да успее во својата