Колумни

За гнидите предавнички

Конечно го гледав “Заспиј ако можеш” на Алфа ТВ со Горан Момироски и Драган Милосављевиќ со фамозните тројца гости Ivica Bocevski, #VladimirMilcin и Branko Geroski Тројцата сигурно се спрегнати од некоја амбасада со цел да покажат дека без разлика на разликите, различните мислења и минатите грешки кои секој поединечно ги има направено на штета на државата и Македонскиот народ, обедунување на грѓаните, односно на народот на Македонија е преку потребно.

"Слободата" на Шиптар и Орце

Во врска со “ослободувањето” на Сашо Мијалков и Орце Камчев на социјалните мрежи текстови, коментари, пораки се изнапишаа еден куп гаталци, ама ретко кој паталец. Прашај паталец а не гаталец, е народната мудрост. Гаталецот пишува врз база на своето “знаење” базирано на гледање Холивудски филмови и слушање кафански прикаски. Значи, пишувањето му е едно обично ништо. Паталецот пишува од сопствено реално искуство, базирано на години-и-години борби по судските ходници. Миленко

Горазд Росоклија

ПРЕПИСКА СО МОЈОТ ПРИЈАТЕЛ ВО БУГАРИЈА Б…….. здраво, ,,Ќе треба да помине време за да се избришат трагите од ,,перењето на мозоци“ од страна на бивша Југославија, дека постојат Македонци“ (изјава на Екатерина Захариева во бугарското собрание) . Ако твојот став е идентичен со нејзиниот, дека Македонци не постојат, тогаш си во право и твојата логика е исправна. Потписите не создаваат нација и не ја бришат, но индоктринацијата го прави

Ко би реко, чуда да се десе...

Кога би можело се‘ што ќе посакаме и се‘ што ке помислиме да се оствари, тогаш би живееле во рајот. Лично сметам, дека кога би било така би било и супер досадно. Да замислиме на микро ниво! Во рамките на семејсвото. Само 4 члена, од кои два се малолетни, или тинејџери на пат кон полнолетност. Плус петти член, бабата. Во рамките на тие 5-мина ептен свои, не може човек да

Харвард, ма дај не ме јеби!

Мислев дека ќе успеам да се воздржам, еве веќе 10 дена СЕ, ама далеку е 12 декември, а веќе го претеравте со дечково од Харвард, почнавте сериозно по насловни да си играте мајтап со него!? Значи вака, типов wannabe Крмов ко што го причаат низ чаршијата, прекинете да го ставате во иста реченица со Харвард. Вака било тоа,.. тој бил во САД, да, можеби, и се возел од лево кога

За ЗИКОВ, глупердата

По повод лупетањата на Зиков&Изродите: Баба ми Костадинка, убавица, тетовчанка, од позната стара фамилија Ќеманевци, додека, како девојче си играла пред порта, ја здогледал турскиот ага и пратил наредба до – мајка и` да ја спреми за утредента во харем да ја земат. Уште истата вечер, организирано, се` оставиле, со чеза побегнале за Скопје и веднаш ја дале за дедо ми…Родиле 12 деца, татко ми сугарето! Умре на свои 85

Росоклија

СЕКОЈ НАРОД ИМА ВЛАСТ КАКВА ШТО ЗАСЛУЖУВА? МАКЕДОНЦИТЕ СЕ САМО ЕДЕН ОД БРОЈНИТЕ НАРОДИ КОИ ДОКАЖУВААТ ДЕКА НЕ Е ТАКА! Дали заслужено се убиени 25 милиони граѓани на СССР од режимот на Сталин? Русите се голем народ, а 80 години трпеа диктатура, како и другите европски народи во комунистичкиот блок. Полјаците се голем народ, тие ги запреле Османлиите, а сепак беа 50 години под диктатура. Не е така едноставно за

Лазар Партиков

ВО ЦЕНТАР Кутри Васко…синоќа, го гледав видеото на Васко Ефтов,во кое прави „анализа“ на резултатите и „инженерингот“ направен во првиот круг од локалните избори 2021. Да бев странец , некој кој живее во Тананарива или во Занзибар, ќе ми станеше жал за кутриот лидер на СДС, кој е маченик и жртва на инженеринг од страна на Бранко, истиот оној Бранко, кој го аболираше за криминал тежок осум милиони евра, а

Поразот на поразените

Помина една недела од изборите и победата на ВМРО. Останува уште една недела до вториот круг. Поразително е за малите партии што себе си се нарекуваат патриотски (а во суштина се полициски импланти) да не излезат со став кому даваат поддршка во вториот круг!!! Не оти се тоа решавачки број на гласови, туку да се види кој е про а кој контра Заев. Поразително е за ликови што се представуваат

Глас за малите партии е глас за Зоран Заев

Вечерва започнува изборниит молк. Иако тоа за социјалните мрежи нема да важи. Таму битката ќе се води и во недела. Македонија, која е држава на преседани, промовира уште еден преседан! Имено, од партиички што се прокламираат за опозициони,  не постои борба за рушење/промена на позоцијата/власта! Постои желба/задача опозицијата да не победи. Или сликовито, “ја сум опозиција што не сака опозицијата да победи”?! Зишто? Затоа што мали човечиња (Хитлерчиња) имаат големи