Здрав Живот

АЈВАР

Забранета песна. За емитување и слушање следува затворска казна. По две основи. И по ајварска и по музичка основа.

КОЗЈА ВИОЛИНА ПРШУТА

Во теков на изминатве 5-6 дена Миленко почна со приватно производство, за домашна употреба, на КОЗЈА ПРУШТА. Врвен специјалитет. Исклучително ценет и баран во елитни ресторани на западниот дел од европското Средоземноморие. Односно, на италијански: prosciutto di capra violino. Козја виолина пршута. Затоа што кога келнерите во елитните италијански, шпански и португалски ресторани ја служат, личат како да свираат виолина. Ја правам по традиционален португалски рецепт. На Иберискиот полуостов тоа