Забава и Мода

Росоклија за хедонизмот

ХЕДОНИЗАМ Деновиве една докторантка, ми ги честиташе празниците и ми се заблагодари за моето досегашно менторство. Покрај другото, ми заблагодарува на моето објаснување, како го бирам тимот за да дојдеме до успех (научен тим, спортски тим…). Што сум рекол? Дека за избор на членови на тимот, примарна е нивната лојалност, лојалност кон лидерот и лојалност кон целта. Како да ја предвидиме лојалноста? Едноставно, го гледаме нивниот однос кон родителите и

Стинг (и буквално "убод") за ПроУкроНацистите

На концертот во Варшава во саботата вечер, тој на својата публика во живо и рече: „Демократијата е нападната. Напаѓана е во секоја земја во светот. „Алтернативата на демократијата е кошмар, затвор на умот. Таа алтернатива е тиранија. Целата тиранија се заснова на лага. Колку е поголема тиранијата, толку е поголема лагата“. „Не се согласувајте со тиранинот и ризикувате затвор, мачење и смрт. Сепак, тоа е она што мора да го

Поддршка за Украина

Лас Вегас „застанува со Украина“ со аудиција на стриптизети од нација разурната од војна. Стриптиз клуб надвор од Лас Вегас ги поддржува Украинците во нивната борба против руската инвазија, ангажирајќи стриптизети од оваа земја разурната од војна. Местото Little Darlings неодамна објави оглас на таблите на нивниот клуб на кој пишува: „Сега  аудиција за украинските стриптизери“. Уникатната реклама на еден стриптиз-клуб во Лас Вегас досега привлече еден куп кандидати родум

Моја генерација

60-70-80-te MI SMO TE NAJBOLJE GENERACIJE KOJE SE NIKADA VRATITI NEĆE..💥❤️💥 – Generacija koja je išla u školu i vraćala se iz škole pješice. – Generacija koja je sama pisala domaće zadatke kako bi što prije izašli na ulicu da se igramo. – Generacija u kojoj su se dječaci igrali klikerima, a devojčice igrale lastike. – Generacija koja je sve slobodno vrjeme provodila na ulici. – Generacija koja je igrala

5 ПРИЧИНИ ЗОШТО ПУШЕЊЕТО ПУРА Е РЕЛАКСИРАЧКО

Прилично често прашање поставено на пушачите на пури – зошто го правиме тоа? Зошто да пушите пура наместо цигара? Може да има повеќе причини зошто некој може да одлучи да посегне по пура над цигара. Можеби само повремено имате желба да пушите и сакате повеќе од вашата цигара, можеби сакате да имате нешто дополнително посебно за пушење за некоја посебна пригода, можеби навистина не ви се допаѓа вкусот на цигарите

За ВМРО или за СДСМ?

Еден човек влегува во супер технолошки напреден кафе бар, каде зад шанкот стои робот наместо бармен. Седнува човекот на шанкот, а роботот го прашува: – Колкав е вашиот коефициент на интелигенција (IQ)? Човекот одговара: – 150. Роботот веднаш му тура една чаша 16 години старо виски и започнува разговор за глобалното затоплување, за квантна механика, нанотехнологија итн. Човекот бил многу импресиониран од роботот и решава и наредниот ден да дојде

Nora OUT, Harmonica IN

Колку беше само активна Нора, ќерката на кодошот Хисен Шаќири, во време кога “шарените” го унипруваа градот. Она од малецка си беше шарена, ама си “шарените” се официјализираше. Дури еднаш, пред “Победа”, карши Рамстор, се разминавме. Они 40-тина “шарени” тргнати на протест, јас сам во спротивен правец. Вчера уште еден комедијант беше актуелен! Хармоникашот од РЕК Битола. Овој се покажа биљи и од Јове и од Завков. На сликава, “директоров”