Географија

МЕСЕЦОТ – ВСЕЛЕНСКИ БРОД

Современата наука упорно одбива да ги прифати новите докази од областа на астрономијата, физиката, хемијата, математиката. Од непознати причини современата наука сеуште упорно не лаже дека Месецот е природен сателит на планетата Земја. И ние, како жители на планетава, упорно веруваме во лагите. Оние што тврдат дека Месецот е природен вселенски објект, не можат да одговорат на основното прашање: Како е настанат овој сателит? Постојат хипотези, ам не и потврдена

Професор Аврамовиќ е признат најголем жив стручњак и познавач за изумите на Никола Тесла. Признаен од цел свет. Доколку некој не ги знае работите, а е уредник, како Горан Момировски на пример, може да гледа Миленко Неделковски Шоу и понешто да научи. Не од мене, туку од професоров, на пример. Велибор Аврамовиќ беше гостин кај мене во емисија пролетоска, но ќе биде и до крајот на сезонава за да ги

КРАКАТАУ

Пред 130-тина години големи катастрофи и геополитички потези го задесиа светот. Кримската воја за доминација на Црноморскиот дел од Медитеранот. Продажбата на Алјаска од страна на Русија на САД. Берлинскиот конгрес каде распарчувањето на Македонија е на маса. И експлозијата на вулканот Кракатау во Пацификот. Без малку век-и-пол, ама последиците од сите тие настани и денеска се чуствуваат. Во 1883-та година ерупцијата на Krakatoa во холандската Источна Индија (денешна Индонезија)

III World War

Доколку и има Трета Светска војна, таа нема да е за Украина, Кашмир, Охотско море, Балкан, Калининград, Северна Африка, Мексикански залив. Таа војна ќе е за Северниот пол. Единствената неподелена територија на земјината топка. Нормално, доколку не се смета мразот на Јужниот пол.

ВЕЛИГДЕНСКИ ОСТРОВИ

I’ve always considered the head statues on Easter Island to be a great wonder of the world; however, I’ve never actually thought to learn more about them. In fact, I’ve been referring to them as “the head statues” my entire life, but they are actually called Moai! The Moai were carved by the Rapa Nui people between 1250 – 1500 CE. Up until now, it was believed that, although impressive

Глобално ладење?!

Дали планетава се лади или се грее? Кого да слушаме? Корумпираните научници, заинтересираните банкари или бизнисменитеод загадувачки индустрии? Според сликите од НАСА, поларната ледена апа се зголемува!