Географија

Where On Earth Are NASA's Rovers Sending Pictures From? Devon Island, Canada

Текстот е превземен а е преведен со Google translate…   Постои зголемување на бројот на луѓе кои веруваат дека rovers на НАСА никогаш не ја напуштиле Земјата на прво место, а сликите што тие, наводно, ги испраќаат од Марс се земаат во оддалечените области на нашата планета. Но, ако роверите на НАСА не се на Марс, тогаш каде точно се тие? Прво, доказите сугерираат дека сликите што ги гледаме на

МИЛЕНКО ШОУ, НАЈДОБРОТО НА ЦЕЛА ПЛАНЕТА

Според гласањето спроведено во целиот свет, значи на ЦЕЛАТА ЗЕМЈИНА ТОПКА, емисијата МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ ШОУ, кога во неа гостуваше британецот ДЕЈВ МАРФИ, е прогласена за НАЈДОБРО ИНТЕРВЈУ НА ЦЕЛИОТ СВЕТ на тематика “Рамна земја“. Јас знам дека никој во СФРЈугославија, освен мене, не направи интервју со Аиртон Сена, ама и со Нелсон Пике, Најџел Мансел, Френк Вилјамс, Алан Џонс, Алесандро Нанини… Знам и дека никој жив од Македонија не успеал

Офф леле "округлоземљаши"

  10 дилеми за “Округлоземјашите”: 1. На сите слики, со исклучок на фото-шопираните од НАСА, хоризонтот е перфектно праволиниски.   2. Без разлика колку високо леташ, немаш потреба да гледаш надолу да го видиш хоризонтот. 3. Доколку планетата се врти и јури низ космосот, водите би требале да се движат, а не да се мирни.

FLAT EARTH DEBATE

Gleason’s new standard map of the world is not correct at all . Flat earth looks different. This are direct flights. Brisbane, Australia to Perth, Australia 5h 40m duration Moscow, Russia to Khabarovsk, Russia 7h 25m duration New York City, USA to Los Angeles,6h 5m duration   Naravno da nijedna mapa nije tačna, jer su sve projekcije u pitanju. Kada se prvo sve izmeri kako treba pa napravi mapa, to

ЛУЦИФЕР

Prvi informacije je imao Trampov prorežimski medij 1&1 iza kog stoji Associated Press, koji je poznat po radikalnim stavovima ka zemljama Balkan. U tekst navode: “Nije ni čudo što je nazvan „Lucifer“. Neumoljiv toplotni talas koji je ove nedelje uhvatio delove Evrope, poslao je temperature nekoliko dana na rekordnu visinu, što je izazvalo najmanje dva smrtna slučaja i reakciju vlasti da  izdaju ozbiljna vremenska upozorenja.“ Ukoliko vam već sada nije

ЗА БУГАРИШТАТА

КОИ СЕ БУГАРИТЕ И КАКВО ИМ Е ПОТЕКЛОТО? Бугарите се народ кој потекнува од прабугарски турко-татарски племиња, кои од планината Кавказ се доселуваат на Балканот во 7 век, а нивниот водач – татаринот Хан Аспарух е првиот бугарски владетел кој од 679 до 681 година ја основа првата бугарска држава на Балканот. Во 7 век Бугарите воопшто не го познавале старословенскиот јазик, туку зборувале на својот бугарски (татарски) јазик. Бугарите

FLAT EARTH

– “Матметаичките пресметки кои постоеле во времето на Коперник (ротацииите на планетите, траењето на денот и ноќта…), можат да се толкуваат подеднакво добро за докажување и на Геоцетричниот и на Хелиоцентричниот систем“. – “Ајнштајн има кажано дека не постои “повластен“ систем. Значи, рефренцата на секој систем не е апсолутна. Не може точно да се одреди дали земјата врти околу сонцето, или сонцето околу земјата“. – “Коперниковиот принцип е прв удар

МИСТЕРИЈАТА ОД ПРЕМИНОТ ДИАТЛОВ НА УРАЛ

(Гугл транслејт) ужасни Dyatlov инцидентот, повеќето енигматски мистерија на 20 век. Денес, речиси шеесет години подоцна, никој не е во можност да се утврди што се случило со 9 луѓе кои ги загубија животите, додека пешачење во северниот дел на Урал. Е нивната смрт предизвикана од лавина? Дали тоа акутен случај на хипотермија? Интервенција на вонземски сили? Нуклеарна експерименти? Или комбинација на фактори? Експертите откриле дека облеката на туристите покажуваат

ЗЛАТОТО НА КОЖУФ

Најнапред две работи да се јасни: Прво, ни пред, ни за време на одржувањето на референдумот, а ни потоа немам заземено став околу (не)градењето на рудник за злато на Кожуф. Едноставно, таа материја ми е непозната, немам доволно податоци и не сакам да донесам неточни заклучоци. И, второ, решението на народот донесено по пат на највисок демкратски инструмент – референдум, апсолутно го респектирам и почитувам. Толку за тоа. ДЕБАТА Е,

КОСМОЛОГИЈА

The Planets of the Material Universe The cosmology and cosmography of the ancient Vedas is awe inspiring to say the least. The more “modern” of the Vedic texts are known to originate from approximately 3000 B.C., thus being the oldest scientific and religious doctrines known to man. The descriptions of our solar system and what modern astronomy has discovered of the visible universe corresponds with the ancient Vedic knowledge, proving