Географија

И овој ќе не промаши!

Астероид поголем од две статуи на слободата се приближува на Земјатa. Огромното небесно тело се очекува да пролета покрај Земјата со околу 9.500 милји (15.288 километри) на час на 24 јануари. Џиновски астероид се приближува до Земјата, но нема ризик од судир, покажаа записите на НАСА. Американската вселенска агенција го класифицираше XC62 2017 како „Објект во близина на Земјата“ (NEO), за кој НАСА верува дека е широк најмалку 189 метри.

Македонија до Антартика

Валис и Футуна – еден од трите вулкански тропски острови во Океанија, каде живеат 12.000 илјади жители, е дом и на еден Македонец. Тој е единствен кој засега се попишал и се евидентирал дека живее на оваа далечна дестинација. Вкупната површина на Валис и Футуна е 142.42 квадратни километри. Главен град на Валис и Футуна е Мата-Уту, кој воедно е и најголем град. Самата територија е составена од три вулкански

Професор Никола Панов

Денес, со еден тивок и небаре виновен глас ми се јави службеничката од МОН која, патем кажано е од албанската етничка припадност, и ми соопшти дека треба да си го земам решението за укинување на учебникот Национална географија за II-ра година гимназиско образование чиј еден од петте автори сум и јас, одлука која ја потпишала министерката Мила Царовска а во консултација со бројни “експерти“ од сферата на оваа проблематика. Што

Flat Earth  предизвик

Официјалната наука ја мери “заобленоста” на земјата според официјална и “научно” докажана формула.   Охридско езеро, официјално измерено е долго нешто малку повеќе од 30 километри. Тоа е безмалку 20 милји. Според општоприфатената научна формула за пресметување на закривеноста (облината) на планетата, значи дека меѓу Св. Наум и рампана што треба да ја титнит Пендикон ре, висината на заобленодта е околу 30 метри. Значи, ако е Митичон Свети Наум, со

Вистината ја кријат

Преземено од ФБ Рубикон.   Чисто за споредба, Франција е територијално најголема земја во Централна Европа не сметајќи ја Русија. Во Амазон досега изгоре шума со големина на три Франции. Шума, која со својата целосна вегетација е генератор на една петина од вкупниот кислород во светот. Во светските и домашни медиуми владее молк. За Нот’р Дам се тресеше светот и сите телевизиски и интернет медиуми будно следеа и известуваа 24/7.

Светла била темната страна на Месечината!!!

По објавената вест дека кинескиот сателит кој ја истражува ТЕМНАТА страна на месечината, пратил слика која е сликана од темната страна, а се гледа и земјата – ми се појави прашање како тоа темната страна Е СВЕТЛА?! Или е некој блиц купен преку Али експрес, или имаме различни критериуми што е светло а што темно. Па бидејки има по стручни од мене, му пишав на Дејв во Англија да ми

Каде рековте дека сте слетале?

Vodeći funkcioneri Kineskog svemirskog programa prošle nedelje su izrazili skepticizam da se američki odlazak na Mesec ikada dogodio, prenosi Beijing Daily Express. Više od 2.000 visokih funkcionera Komunističke partije Kine potpisalo je prošle nedelje peticiju, tražeći objašnjenje od američke vlade o američkom sletanju na Mesec, i to nakon što su se pojavile sumnje da se sletanje misije Apolo na Mesec nikada nije dogodilo. Ove optužbe pojavile su se nakon nedavne

Дејв Мур

Дејв Мур, кој инаку беше гостин во мојата емисија пред 2 сезони: –  “Се разбира, секогаш имало лизгање на земјиштето, пожари, повеќекратни вулкани што одекнаа одеднаш, поплави во места каде што не се гледаше вода за 3000 години, пукнатини и појавувања низ целиот свет, мега урагани, топлотни бранови, земјотреси, чудни знаци на небото , небото се претвора во темнина 3 часа (во Русија), животните умираат, епидемии на предозирање со дрога,

Where On Earth Are NASA's Rovers Sending Pictures From? Devon Island, Canada

Текстот е превземен а е преведен со Google translate…   Постои зголемување на бројот на луѓе кои веруваат дека rovers на НАСА никогаш не ја напуштиле Земјата на прво место, а сликите што тие, наводно, ги испраќаат од Марс се земаат во оддалечените области на нашата планета. Но, ако роверите на НАСА не се на Марс, тогаш каде точно се тие? Прво, доказите сугерираат дека сликите што ги гледаме на

МИЛЕНКО ШОУ, НАЈДОБРОТО НА ЦЕЛА ПЛАНЕТА

Според гласањето спроведено во целиот свет, значи на ЦЕЛАТА ЗЕМЈИНА ТОПКА, емисијата МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ ШОУ, кога во неа гостуваше британецот ДЕЈВ МАРФИ, е прогласена за НАЈДОБРО ИНТЕРВЈУ НА ЦЕЛИОТ СВЕТ на тематика “Рамна земја“. Јас знам дека никој во СФРЈугославија, освен мене, не направи интервју со Аиртон Сена, ама и со Нелсон Пике, Најџел Мансел, Френк Вилјамс, Алан Џонс, Алесандро Нанини… Знам и дека никој жив од Македонија не успеал