Видеа

Бобан Нонковиќ

Политиката живее од митови, а во последните дваесетина години, далеку најмоќен и упорно наметнуван мит во Македонија е оној за Европската унија. Истиот мит беше присутен и во времето на Киро Глигоров, а потоа и на Љубчо Георгиевски, Црвенковски, Никола Груевски, еве сега и на Зоран Заев, а и тоа како го има и кај лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски. Итајќи кон зацврстување на митот кон ЕУ, Македонија доживеја и