milenkonedelkovski

The troubling relationship of Minister Bruno Le Maire

While France is on fire following the pension reform, the friendly relations between the Minister of Economy and Christian Schmidt de La Brélie, director of the Klesia provident fund, give rise to questions. With his dimple that eats up most of his chin, his salt-and-pepper hair and his rimmed glasses, Christian Schmidt de la Brélie looks like an American B actor. His smooth voice with aristocratic inflections would put him

ЕВО МОРАЛЕС

Меѓународниот кривичен суд издаде неважечки налог за апсење против братот руски претседател Владимир Путин, неколку дена пред неговата средба со неговиот колега од Кина, Си Џинпинг, кој се обидува да создаде услови за процес на смирување на конфликтот со Украина. . Ја изразуваме сета наша солидарност со братот Путин и предупредуваме дека ова политичко и принудно обвинение за наводни злосторства „депортација“ има за цел да ја одржи воената состојба меѓу

НА КОГО МУ Е ПОТРЕБЕН ТАКОВ НЕНОРМАЛЕН СВЕТ ?

Моментално во ООН има 193 членки. Формално тие се водат како „независни држави“ Но реално тоа се држави од кои „ништо не зависи“, држави потчинети на Светската влада во сенка. Исклучоците се бројат на прстите на едната рака. Притоа и тие исклучоци СЕ МНОГУ ВНИМАТЕЛНИ кон таа Светска влада. Доволна беше таканаречената пандемија со Ковид-от и тие автоматски се приклучија кон наредбите на таа влада да ги ЗАТВОРААТ своите народи