milenkonedelkovski

ЗДРАВА ХРАНА

Бабина торта во хотел Манастир, компир во бачило Клепа, телешко печење во Мечкуевска куќа, плескавица од икра во Нота, јагнешко печење во Мрзенци, ќебапчиња во Дестан, пастрмајлија во Мал одмор… Се е супер. Амаааа, прасече печење во Визиана е безгранично задоволување на сите чула, нервни завршетоци и атоми во еден организам. Врв.

РЕЈТИНГ

Чувството кога РАДИО емисијата ти е неколку стотини па и неколку илјади пати по ГЛЕДАНА на Јутјуб од другите радио колеги. И, кога е по гледана од најголемиот број Телевизиски емисии на телевизиите и телевизиичките. ПРАЈСЛЕС.

ВОЛШЕБНА ТЕЧНОСТ

Што е всушност МАТЕНИЦА (СУРУТКА)? Млекото содржи два типа на протеини во себе: казеин и сурутка. Казеинот по процесот на создавањето на сирење оди во сирењето, а сурутката завршува во течноста. Полна е со здрави материи – витамини (особено B2), добри бактерии и ензими кои ги чистат и смируваат цревата. Во еден литар сурутка има само 360 калории. Сурутката според хемиските анализи е утврдено дека има 16 типови на протеини,

Kozje mleko – najzdravije i najsličnije majčinom

Savršeni je saveznik u borbi protiv stresa, bronhitisa, alergija, smanjuje rizik za nastanak karcinoma pluća jer sadrži specifičnu linolnu kiselinu koja poseduje antikancerogeno dejstvo, mogu da ga piju i dijabetičari Kada je reč o mlečnim proizvodima, kozje mleko spada u najzdravije namirnice. Njegov sastav ima najveću sličnost sa majčinim mlekom. Očigledno da su to znali i stari narodi, s obzirom na to da su ga preporučivali za jačanje imuniteta, lečenje

АЈВАР

Забранета песна. За емитување и слушање следува затворска казна. По две основи. И по ајварска и по музичка основа.

КОЗЈА ВИОЛИНА ПРШУТА

Во теков на изминатве 5-6 дена Миленко почна со приватно производство, за домашна употреба, на КОЗЈА ПРУШТА. Врвен специјалитет. Исклучително ценет и баран во елитни ресторани на западниот дел од европското Средоземноморие. Односно, на италијански: prosciutto di capra violino. Козја виолина пршута. Затоа што кога келнерите во елитните италијански, шпански и португалски ресторани ја служат, личат како да свираат виолина. Ја правам по традиционален португалски рецепт. На Иберискиот полуостов тоа

И ЈАС НЕ СУМ БЕРЛИН!!!

Video zapisa nemačkog nezavisnog novinara Gerharda Visnevskog odlično dokumentovano ukazuje da na snimcima nigde nismo mogli da vidimo ni jednog jedinog povrijeđenog niti da saznamo imena poginulih u atentatu u Berlinu 19.12.2016. Nemački novinar Gerhard Visnevski, koji je napisao više knjiga, a jedna od njih govori i o 11.septembru 2001., objavio je odlično dokumentovan video u kojem polako i dobro potkrepljeno pokazuje na protivrečnosti i nepodudarnosti Berlinskog atentata. Jedna od

ТРАМП ЧИСТИ СЕ ПРЕ СЕБЕ. Нуланди, Хојтлиовци…

Trump’s team needs to find and hire 4,000 political appointees to fill federal government offices, from cabinet-level positions to White House and agency staff, Reuters reported. Last week, New Jersey Governor Chris Christie was replaced at the helm of the team by Vice President-elect Mike Pence Follow Donald J. TrumpVerified account ‏@realDonaldTrump Very organized process taking place as I decide on Cabinet and many other positions. I am the only

АМЕРИКАНСКИ ПРЕТСЕДАТЕЛ

Во комплетното рушење на досегашната “перцепција“ (формулација на Џ. Сорос) за тоа што била и како функционирала америкасната администрација на чело со претседателот…, во комплетното рушење на “лажните медиуми“ (fake news – D. Trump) од страна на идниот Претседател на Америка – малку незабележително поминува и едно друго разоткривање (debunk) на лажната слика што американската врхушка ја продаваше на светот?! Тоа е Холивуд, односно холивудски филмови. Блогбастери со најголемите селебрити