milenkonedelkovski

Медведев за состанокот во Рамштајн

✍🏻 Ставот на Заменик-претседателот на Советот за безбедност на Руската Федерација Дмитриј Медведев: 💬 Состанокот во Рамштајн и доделувањето тешко вооружување за Киев не оставаат сомнеж дека нашите непријатели на неодредено време ќе се обидуваат да нѐ истрошат, или подобро, да нѐ уништат. И имаат доволно оружје. По потреба ќе почнат да произведуваат и нови. Затоа, нема потреба од илузии. Кои се заклучоците од ова? 1️⃣ Прво, ќе биде многу

Писмо од дедото Тигар до внукот Леопард

Letter from grandfather “Tiger” to his grandson “Leopard” to Ukraine Guten morgen, mein lieben grandson! I am infinitely glad that you decided to continue Drang nah Osten. First, take care of your health. And especially the transmission. She breaks first. I remember that near Leningrad, because of this damn transmission in August 1942, three of our four T-VIs broke down. They were repaired for a month. It’s hard in winter.

Рудниците на смртта

ЗЕЛЕНА АГЕНДА = ЗЕЛЕНА ЛАГА Вистини, заблуди и факти во следните 30 години, населението на планетата ќе троши повеќе руди отколку што се правело во претходните 70.000 години ⚒ рударството создава 100 милијарди тони отпад годишно За прочистување на еден тон ископан материјал потребни се најмалку 200.000 литри вода, која е контаминирана со киселини и тешки метали Рударската индустрија е втор најголем загадувач и се очекува наскоро да стане број

Дмитри Медведев

Утре во базата на НАТО Рамштајн големите воени лидери ќе разговараат за нови тактики и стратегии, како и за снабдување на Украина со ново тешко оружје и ударни системи. И ова беше веднаш по форумот во Давос, каде неразвиените посетители на политичките партии како мантра повторуваа: „За да се постигне мир, Русија мора да загуби“. И никому од сиромашните никогаш не му паѓа на памет да го извлече следниот елементарен

Росоклија за хедонизмот

ХЕДОНИЗАМ Деновиве една докторантка, ми ги честиташе празниците и ми се заблагодари за моето досегашно менторство. Покрај другото, ми заблагодарува на моето објаснување, како го бирам тимот за да дојдеме до успех (научен тим, спортски тим…). Што сум рекол? Дека за избор на членови на тимот, примарна е нивната лојалност, лојалност кон лидерот и лојалност кон целта. Како да ја предвидиме лојалноста? Едноставно, го гледаме нивниот однос кон родителите и

Севрџанска вукојебина - Црево Стоката ментор на џандарот криминалец

Целосна реконструкција на бегството: (Не)намерни пропусти во амбулантата, спроводот, полицајците, командирот… Бегалецот Беким Мемети сам си ја расекол раката, осуденик ангажиран во затворската амбуланта препорачал да го носат во болница, командирот Срѓан Димитриевски му наредил на заменикот да изготви документ, па полицаецот му кажал и во кој дел на комбето да го смести. Вака отприлика изгледале миговите пред затвореникот осуден за обид за убиство и дрога да им избега на

2022. JE SRUŠILA TRI MITA

2022. JE SRUŠILA TRI MITA   1️⃣ Mit o postojanju međunarodnog prava zauvijek je otišao u prošlost. Pokazalo se da to pravo ne postoji, već postoji samo pravo jačega, i to samo na teritoriju koji on kontrolira. 2022. je pokazala da je moguće, bez ikakvog jasnog opravdanja, čak i bez sankcija UN-a, zamrznuti državne devizne rezerve, čak i ako su one jedne od najvećih rezervi na svijetu, a pripadaju zemlji

Од Крум за Грујо

ПЕШТАНСКИ МАНИПУЛАЦИИ Многу години отпосле, овој дечко од дистанца реши да каже нешто и за рудникот Иловица. На начин крајно манипулативен, политикантски и подмолен. Нас не занимаат политичките игри и крадливите политики на тридецениската коалиција СДС-ДПМЕ, туку сопирање на животозагрозувачки, екогеноциден проект од најсмртоносната загадувачка категорија Г-1: Рудникот на смртта. Како прво, знаеш ли ти @NikolaGruevski, што е Г-1 загадувачка индустрија? Имаш ли читано компаративни студии за болестите што ги

Повторно сме на погрешната страна

🇺🇳  Генералното собрание на ОН ја усвои руската резолуција за борба против глорификацијата на нацизмот ✅ Генералното собрание на ОН ја усвои руската резолуција за борба против глорификацијата на нацизмот. 🗳 За документот насловен „Борбата против глорификацијата на нацизмот, неонацизмот и другите практики кои придонесуваат за ескалација на современите форми на расизам, расна дискриминација, ксенофобија и нетолеранција гласаа 120 земји“, 50 беа против, додека 10 земји беа воздржани. . Генералното