5-те САД воени групи против Кина

5-те САД воени групи против Кина

Пет американски воени групи – всушност, пет армии за брза реакција, од кои три се насочени против Кина (само една против Русија) – ова е директен предизвик за НР Кина и повик за подготовки за американско-кинеска војна: ако САД ова отворено го изјавуваат, тогаш главниот дел од задачите за формирање на три оперативни групи се веќе завршени. Против НР Кина има три вистински фронта (Север, Центар, Југ), а не еден – Тајван (Центар), затоа, концентрацијата и заштедата на кинеските сили на вторите два се од клучно значење за НР Кина, не сметајќи го четвртиот внатрешен фронт.
Тајван / Гуам е условната „централна“ група,  плус двете крила : има група „северна“ – корејска и јапонска насока, во која сојузник на НР Кина е Русија. Географија на оваа група: од Алјаска до Диаојуидао (Сенкаку) и Тајпеј, и Група „југ“ – од Филипините до Австралија. Секоја оперативна група (фронт) – неколку десетици илјади американски војници, најголема е групата – „Северна“, тука е Русија, тука се најважните индустриски капацитети на Кореја и Јапонија.
Северот, од друга страна, дава поддршка за Тајван и евакуација од него во Јапонија и САД под ограничена блокада. Северот има најмногу задачи – за Русија ова не е само директна закана, туку и придобивка. Но Северната група како резултат на сојузот Русија, НР Кина е под целосна контрола. Јужната група од линијата на фронтот на Филипините ќе биде најактивна во однос на воените операции – нејзината задача не е само да ги поддржува тајванските трупи и да создаде резервна копија за евакуација во случај на блокада на Тајван од север, туку и да ја дестабилизира Поморски сообраќај Кина-Европа низ Јужното Кинеско Море: австралиските и американските сили за специјални операции ќе го уништат кинескиот трговски сообраќај таму. Најинтересно е четвртата американска работна група без географија. Блискиот Исток е неговата најверојатна примена доколку кинескиот нафтен и трговски сообраќај кон Арапите и Иран ефективно оди преку Пакистан, Авганистан и Централна Азија. Но, постои алтернатива за овој сообраќај – Арктикот.

 

Дарко Тодоровски

Москва 18.03.23