Колакушиќ

Колакушиќ

.

Драги колеги,

Неонацизам, сертификати за Ковид-19 (Ausweis) и иднината на Европа и светот

По една година вратите на Европскиот парламент повторно се затвораат, овојпат не за сите европратеници и вработени, туку само за оние кои размислуваат со своја глава и не сакаат да му се потчинат на растечкиот неонацизам.

Со вчерашниот ден, 27 октомври 2021 година, официјално зачекоривме во неонацизмот и во новото мрачно доба што започнува на 3 ноември 2021 година.

Одлуката ја донесе Претседателството на Европскиот парламент – Бирото.

Со одлука на неколкумина пратениците во Европскиот парламент се спречени да одлучуваат за најважната одлука за иднината на Европа и се поставува прашањето кој го сочинува Европскиот парламент: 705 пратеници – претставници на граѓаните – или десетина европратеници?

Воведувањето на сертификати за Ковид (Ausweis) за доаѓање на работното место во Европскиот парламент, за жал, ќе предизвика низа лесно предвидливи трагични настани.

Воведувањето на Covid Ausweis има за цел да ги искористи сите средства да ги принуди граѓаните кои повеќе се плашат од смрт и сериозни здравствени проблеми предизвикани од инјекции со непозната содржина отколку од болеста Ковид, бидејќи во новиот свет на неонацизмот нема место за оние кои не сакаат да се покоруваат, кои го користат својот здрав разум и размислуваат со своја глава.

Грешката што ја направија денешните неонацисти е истата што ја направија нивните претходници: тие мислат дека можат да ги принудат сите луѓе во светот на целосна послушност на нивната идеологија. Нормалните интелигентни луѓе тогаш имаат жестока желба да се спротивстават и да ја зачуваат слободата и животите на нивните семејства.

Во март 2020 година, на пленарната седница на Европскиот парламент, јасно кажав и предвидов дека затворањето на вратите на Европскиот парламент ќе доведе до заклучување, економски колапс на многу граѓани и укинување на основните граѓански права и слободи. Испратив кратко соопштение за опасностите од првото затворање на вратите на Европскиот парламент за 1.100 мејнстрим медиуми ширум светот. Ниту еден мејнстрим медиум не го објави, беше емитуван исклучиво од независни медиуми. Во тој момент стана сосема јасно дека работи исклучително добро дизајниран деловен план кој вклучува елементи на нацизмот.

Сега тврдам дека општото одбивање на невакцинираниот пристап до работното место, што ќе следи по оваа одлука во многу земји за сите работни места, ќе доведе до бројни протести низ Европа и светот. Секој голем протест може да ескалира во конфликт во секој момент, а секој конфликт лесно може да ескалира во револуција.

Кога велите дека граѓаните имаат избор и можат да бидат тестирани три пати неделно до крајот на животот за да можат да работат и да ги прехранат своите семејства, ве молиме запрашајте се дали би се согласиле да одите на ректален преглед три пати неделно. за да можете да дојдете на работа и сето тоа без никакви правни, научни, медицински или здраворазумски причини.

Кога некое лице ќе умре или ќе остане инвалид, како резултат на вакцинација на која тој доброволно се согласил – тоа е негов избор и негово право.

Но, кога некој ќе присили друго лице да се вакцинира уценувајќи го него и неговото семејство со нивната економска егзистенција, тогаш се работи за убиство или нанесување тешки повреди од крајно ниски побуди.

Кај секој маж има гнев и желба да се одмазди во иста мера – но само психопатите сакаат да им наштетат на луѓето околу нив без причина.

Да се ​​тврди дека секој што не сака да се вакцинира може да се тестира три пати неделно (засега, наскоро, веројатно тоа ќе биде секојдневна состојба) до крајот на животот и да ја изгуби носната слузница и да се зарази со првиот вирус и бактерии со кои ќе се сретнат е целосно неморален и психопатски.

Доказ дека не се работи за здравствена заштита е фактот што граѓаните кои се опоравиле од Ковид-19 и имаат антитела кои ги штитат од повторна инфекција и пренесување на болеста на други не можат да добијат Covid Ausweis. Такво лудило не можеа да смислат ниту познатиот доктор Менгеле, медиумскиот работник Гебелс и најпознатиот социјалист Адолф Хитлер (лидерот на Национал-социјалистичката германска работничка партија).

Официјални податоци: 17.326 пријавени смртни случаи и 1.650.866 несакани ефекти само во ЕУ, САД и ОК

Со оглед на фактот дека воведувањето на дигиталните сертификати на ЕУ како услов за влез во просториите на Европскиот парламент се дискутира во рамките на Конференцијата на претседатели на Европскиот парламент.

Моја должност е да ве запознаам со што велат официјалните научни податоци за несакан ефект и смрт (фатален исход) по вакцинацијата во неодамна објавените научни трудови објавени од Европската Унија – Европската агенција за лекови, Соединетите Американски Држави – ЦДЦ и ВАЕРС и Обединети Кралство MHRA.

Вкупниот објавен број на пријавени несакани ефекти на 10 октомври 2021 година во ЕУ, САД и ОК е 1.650.866 луѓе.

Вкупниот објавен број на пријавени случаи во кои пациентот починал набргу по вакцинацијата изнесува 17.326 лица.

Европска унија – Европска агенција за лекови (вкупно: 665.707 несакани ефекти, 6.990 смртни случаи)

Ажурирање за безбедноста на вакцината COVID-19 COMIRNATY BioNTech Manufacturing GmbH

„…Од 30 септември 2021 година, вкупно 361.767 случаи на сомнителни несакани ефекти со Comirnaty беа спонтано пријавени до EudraVigilance од земјите на ЕУ/ЕЕА; Од нив 5.113 пријавиле фатален исход…“

https://www.ema.europa.eu/en/documents/covid-19-vaccine-safety-update/covid-19-vaccine-safety-update-comirnaty-6-october-2021_en.pdf

Ажурирање за безбедноста на вакцината COVID-19 VAXZEVRIA AstraZeneca AB

„…Од 30 септември 2021 година, вкупно 199.999 случаи на сомнителни несакани ефекти со Vaxzevria беа спонтано пријавени до EudraVigilance од земјите на ЕУ/ЕЕА; 1.211 од нив пријавиле фатален исход…“

https://www.ema.europa.eu/en/documents/covid-19-vaccine-safety-update/covid-19-vaccine-safety-update-vaxzevria-previously-covid-19-vaccine-astrazeneca-6- октомври-2021_en.pdf

Ажурирање за безбедноста на вакцината COVID-19 ВАКЦИНА ЈАНСЕН

„…Заклучно со 30 септември 2021 година, вкупно 23.455 случаи на сомнителни несакани ефекти со вакцината за COVID-19 Јансен беа спонтано пријавени во EudraVigilance од земјите на ЕУ/ЕЕА; 171 од нив пријавиле фатален исход…“

https://www.ema.europa.eu/en/documents/covid-19-vaccine-safety-update/covid-19-vaccine-safety-update-covid-19-vaccine-janssen-6-october-2021_en. pdf

Ажурирање за безбедноста на вакцината COVID-19 SPIKEVAX Moderna Biotech Spain, S.L.

„…Од 30 септември 2021 година, вкупно 80.486 случаи на сомнителни несакани ефекти со Spikevax беа спонтано пријавени до EudraVigilance од земјите на ЕУ/ЕЕА; Од нив 495 пријавиле фатален исход…“

https://www.ema.europa.eu/en/documents/covid-19-vaccine-safety-update/covid-19-vaccine-safety-update-spikevax-previously-covid-19-vaccine-moderna-6- октомври-2021_en.pdf

Соединетите Американски Држави – ЦДЦ и ВАЕРС (вкупно: 615.703 несакани ефекти, 8.638 смртни случаи)

„Извештаите за смрт по вакцинацијата против Ковид-19 се ретки…Соединетите Американски Држави од 14 декември 2020 година до 6 октомври 2021 година. За тоа време, VAERS прими 8.638 пријави за смрт…“

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/adverse-events.html

„… ВАКЦИНА ЗА СОВИД19 Настани пријавени Процент (од 1.315.380*)

Јансен 54.366 4,13%

Модерна 290.910 22,12%

Pfizer\Biontech 269.114 20,46%

Непознат производител 1,313 0,10%

ВАКЦИНА ЗА КОВИД19 Вкупно 615.703 46,81%

* 1.315.380 број на извештаи за сите несакани ефекти на сите вакцини од 1990 година.

Соединетите Американски Држави Министерство за здравство и човечки услуги (DHHS), Јавна здравствена служба (PHS), Центри за контрола на болести (CDC) / Администрација за храна и лекови (FDA), систем за известување за несакани настани од вакцини (VAERS) 1990 – 10/01/2021 , CDC WONDER On-line база на податоци. Пристапено на http://wonder.cdc.gov/vaers.html на 14 октомври 2021 6:25:46

https://wonder.cdc.gov/controller/saved/D8/D217F160 (кликнете на I AGREE, потоа кликнете на VAERS DATA SEARCH и почекајте неколку секунди)

Регулаторна агенција за лекови и здравствени производи на Обединетото Кралство (вкупно: 369.456 несакани ефекти, 1.698 смртни случаи)

Вакцина против коронавирус – неделно резиме на известувањето за жолт картон

„…До и вклучително 29 септември 2021 година, MHRA прими и анализираше:

… вкупно 118.970 жолти картони во ОК од луѓе кои ја примиле вакцината Pfizer/BioNTech. Овие извештаи вклучуваат вкупно 335.344 сомнителни реакции …

…вкупно 233.904 пријави во Обединетото Кралство за сомнителни АДР на вакцината за COVID-19 AstraZeneca. Овие извештаи опфаќаат вкупно 830.818 сомнителни реакции …

…вкупно 16.582 пријави во Обединетото Кралство за сомнителни АДР на вакцината модерна за COVID-19. Тие вклучуваат вкупно 53.032 сомнителни реакции (еден извештај може да содржи повеќе од еден симптом)…“

„…MHRA прими 552 извештаи во ОК за сомнителни ADR до вакцината Pfizer/BioNTech во која пациентот починал кратко време по вакцинацијата, 1.097 извештаи за вакцината COVID-19 AstraZeneca, 19 за вакцината COVID-19 Moderna и 30 каде брендот на вакцината беше неодреден…“

https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-vaccine-adverse-reactions/coronavirus-vaccine-summary-of-yellow-card-reporting

Пасошите за Ковид како услов за работа во Парламентот на ЕУ се Спротивни на научните податоци

Со оглед на фактот дека воведувањето на дигиталните сертификати на ЕУ како услов за влез во просториите на Европскиот парламент се дискутира во рамките на Конференцијата на претседатели на Европскиот парламент, моја должност е да ве запознаам со она што го кажуваат официјалните научни податоци во неодамна објавениот научен труд објавен од Обединетото Кралство здравствeна Агенција за безбедност: https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-vaccine-surveillance-report

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1023849/Vaccine_surveillance_report_-_week_40.pdf

Страна 13.

Табела 2. СЛУЧАИ НА СОВИД-19 СПОРЕД СТАТУС НА ВАКЦИНАЦИЈА помеѓу 36 недела и 39 недела 2021 година

Возраст: 40-49, вкупно: 101.094, невакцинирани: 11.662, втора доза ≥14 дена пред датумот на примерокот: 78.643,

Возраст: 50-59, вкупно: 70.731, невакцинирани: 5.144, втора доза ≥14 дена пред датумот на примерокот: 59.366,

Возраст: 60-69, вкупно: 36.953, невакцинирани: 1.798, втора доза ≥14 дена пред датумот на примерокот: 31.998,

Возраст: 70-79, вкупно 22.142, невакцинирани: 693, втора доза ≥14 дена пред датумот на примерокот: 19.869,

Возраст: 80+, вкупно 10.581, невакцинирани: 403, втора доза ≥14 дена пред датумот на примерокот 9.106,

Возраст: 40-80+, вкупно: 241.501, невакцинирани: 19.700, втора доза ≥14 дена пред датумот на примерокот: 198.982.

Резиме

Во возрасната група 40+ вакцинирани лица биле десет пати повеќе со САРС-КоВ-2 од невакцинираните лица. Ако се земе предвид дека вакцинираните речиси воопшто не мора да се тестираат, може да се заклучи дека разликата е уште подрастична.

Страница 14.

Табела 3. СЛУЧАИ СОВИД-19 КОИ СЕ ПРЕТСТАВУВААТ НА ИТНА ПОСТАВКА (во рок од 28 дена од позитивен примерок) што резултира со прием на стационар преку ноќ по статус на вакцинација помеѓу 36-та недела и 39-та недела 2021 година

Возраст: 40-49, вкупно 769, невакцинирани 388, втора доза ≥14 дена пред датумот на примерокот 311

Возраст: 50-59, вкупно 870, невакцинирани 359, втора доза ≥14 дена пред датумот на примерокот 466

Возраст: 60-69, вкупно 963, невакцинирани 274, втора доза ≥14 дена пред датумот на примерокот 648

Возраст: 70-79, вкупно 1.246, невакцинирани 173, втора доза ≥14 дена пред датумот на примерокот: 1.039,

Возраст: 80+, вкупно 1.421, невакцинирани 125, втора доза ≥14 дена пред датумот на примерокот: 1.259,

Возраст: 40-80+, вкупно 5.269, невакцинирани 1.319, втора доза ≥14 дена пред датумот на примерокот: 3.723.

Резиме

Во возрасната група постари од 40 години, вакцинираните граѓани кои завршиле на интензивна нега поради инфекцијата САРС-КоВ-2 се застапени речиси три пати повеќе од невакцинираните граѓани.

Страна 15.

Табела 4. СМРТИ од КОВИД-19 (а) во рок од 28 дена и (б) во рок од 60 дена од позитивниот примерок или со КОВИД-19 пријавен во потврдата за смрт, според статусот на вакцинација помеѓу 36-та недела и 39-та недела 2021 година

Возраст: 40-49, вкупно: 77, невакцинирани: 46, втора доза ≥14 дена пред датумот на примерокот 23

Возраст: 50-59, вкупно: 238, невакцинирани: 113, сек. доза ≥14 дена пред датумот на примерокот 106

Возраст: 60-69, вкупно: 414, невакцинирани: 114, сек. доза ≥14 дена пред датумот на примерокот 271

Возраст: 70-79, вкупно: 786, невакцинирани: 127, сек. доза ≥14 дена пред датумот на примерокот 634

Возраст: 80+, вкупно: 1.449, невакцинирани: 168, сек. доза ≥14 дена пред датумот на примерокот: 1.235.

Возраст: 40-80+, вкупно: 2.964, невакцинирани: 568, втора доза ≥14 дена пред датумот на примерокот: 2.269.

Резиме

Во возрасната група над 40 години вакцинираните граѓани се речиси четири пати побројни меѓу евидентираните починати граѓани од невакцинираните.

Отворете ги линковите и уверете се во точноста на податоците.

Со почит

Мислав Колашиќ