Фашизмот настапува на 16-ти

СО СРЕЌА

Од 16 август се воведува дискриминација, која е противуставна и ја прекршува историски значајната Резолуција 2361 на Советот на Европа против в@ксиналната дискриминација. Конкретно, оваа мерка не ја оправдува никаква фактичка состојба, бидејќи "вирусот" го пренесуваат и (залудно) в@ксинирани лица.

Како што изгледа, од 16 август ќе се "воведат" и масовни граѓански протести против дискриминацијата, против кршењето на Уставот и на Резолуцијата на Советот на Европа.

Друга опција е Левица (дај Боже и други пратеници) да го искористат пеналот и во парламентот итно да покренат изгласување на иста Резолуција против дискриминацијата и рестрикциите кон нев@ксинираните лица, каква што изгласа Словенија.

Со среќа на сите.


..............................

Крум Велков

Струмица, 08.08.21