11,5 милиони евра?

11,5 милиони евра?

Се убаво тоа.
Само уште да разбереме како државен службеник успева да заштеди 11-и-пол милиона евра само за гаранција?!
Првиот човек на Тајната полиција колкава плата има? Колку успева да трга на страна? Другите директори пред и по него, недомакини. Не си штеделе?!

Ако е од бизнис, кој ли е тој толку успешен бизнис? Се има ли документација за платени даноци, придонеси…?

Зошто никој медиуми, и про-владини и про-опозициони, не ја отвараат оваа тема? Топ тема, Сител вести, Заспиј ако можеш, 24 вести, Само вистина, Само интервју… – било кој, многу сте усрани, бе!

МВР, Управа за приходи, Финансиака полиција, Спречување перење пари, Ќурка, Ставревски, Груевски, Заев – некој, било кој?

Да се разбереме, на нашиот пат кон ЕУ (непосакуван од мене), не не спречува ни Бугарија, ни Грција, ни Франција!!! Туку самите си се спречуваме.
Закони имаме – нивна примена, не.

 

Редакција Дудинка.

30.12.21 Скопје