Ведрана Рудан

Ведрана Рудан

ŽIVIO JOE BIDEN!
TEXT VEDRANA RUDAN

Sviđa vam se naslov? Zbog njega će mi tekst na Fejsu ostati barem pet minuta. Obična sam žena, poput milijuna Evropljanki i Evropljana koji su ni krivi ni dužni uvučeni u ovaj rat.

Nesretnici koji ne mogu platiti bijeg gube živote, ostaju bez ruku i nogu, na objema stranama, jer je Amerika odlučila da Evropa mora postati Irak ili Libija ili Sirija… Evropa. Američka sluškinja od 1945. godine.

Angela Merkel, pokoj joj političkoj duši, pokušala je tu perverznu vezu koliko toliko držati pod kontrolom. Danas joj njezini nasljednici, baš nitko im ne zna imena, zamjeraju da se oslanjala na jeftini ruski plin, umjesto… Umjesto da poput njih do kraja raširi noge Americi i onda to silovanje još u zlatu plati.

Ima li logike da Evropa crkava zbog rusko-američkog rata? Zašto mi šaljemo oružje? Zašto slušamo govore Zelenskoga i gledamo nastupe njegove supruge? Na što smo spali, mi Evropljani? Tko je Zelenski? Američki pizdek, ovo mi neće oprostiti, usuđuje se prijetiti meni i mojoj porodici. Meni i svim mojim evropskim prijateljima. U čitavu se priču uključila kurcosviračeva supruga. Dokle će nas Ameri i prodani mediji ponižavati?

Ameri nam ovih dana cinično poručuju da bismo morali više ulagati u naoružanje jer nam oni neće moći još dugo “pomagati” u ratu. Prevedeno, ne kupujete od nas dovoljno oružja. Zašto mi građani Evrope ne poručimo našim vođama da nama nije do rata. Želimo živjeti. U miru. Kužim da je našim korumpiranim vođama teško odbiti Amere. Možemo li mi mali učiniti nešto za mir? Izaći na ulice svih evropskih gradova i poslati u kurac i naše vođe i njihove američke mentore? Koje smo mi kukavice opranoga mozga. Umjesto da dignemo glas za mir, mi kupujemo jod. Jod će nas spasiti od Putina? Što će nas spasiti od Amera ključno je pitanje našeg opstanka.

Svatko tko piše poput mene, nitko ne piše poput mene, mora naglasiti da osuđuje Putina. Naravno da ga osuđujem, ali se istovremeno pitam zašto se od Putina očekuje ono što se u novijoj i starijoj povijesti nikad nije očekivalo od Amera?

Već desetljećima nam je normalno da Ameri bace oko na neku zemlju, proglase je “nedemokratskom”, sravne sa zemljom, opljačkaju i napuste. Jesu li svjetski “demokratski” mediji to ikad nazvali ratnim zločinom? Tražili da se clintone skrati za glavu?

Trump je jedini američki predsjednik koga su svjetski “demokratski” mediji razapinjali na križ. Izvukli su imena svih kurvi koje je ikad pojebao, objavili da je bogatstvo stekao lopovlukom, kao da su ovi drugi poštenim radom. Nisu mu priznali ogromnu zaslugu, nije vodio ni jedan rat. Išli su tako daleko da njegovoj ženi nisu dali priliku da osvane na naslovnici američkog Voguea. Prva dama Ukrajine dobila je nekoliko stranica da bi nam mogla priopćiti što misli. Ona misli? Čime? Zašto bi građane Evrope trebalo zanimati što “misli” “prva dama” kad znamo da je u povijesti bilo jako malo “prvih dama” koje su mislile o bilo čemu osim o haljinama.

Ovaj je rat ukinuo stoljetnu tradiciju. “Dama” koja nema što reći drži slovo evropskoj sirotinji i “misli”. Znam da je nebitno što ja mislim, ali ću napisati. Suludo je da zbog ovog rata koji vodi Zapad protiv Rusije, jebeš Ukrajinu, mome unuku i njegovom češkom i njemačkom i talijanskom kolegi poručuju da u školu, kad zahladi, moraju sa sobom ponijeti deke.

Svi vidimo kako cijene divljaju “zbog rata” i to nam mora biti normalno jer “demokracija” nema cijenu. Demokracija? Što bi u ovoj priči trebala biti demokracija? Ukrajina je nekad bila dio Rusije, nije bila “demokratska”. Poslije rata trebala bi biti u šapama Amerike. Hoće li postati “demokratska”?

Svijetu se obratio i Joe Biden. Biden??????? U ime Oca i Sina i Duha Svetoga?! Biden se obratio svijetu?????

Moja prijateljica je kod jednog riječkog notara htjela ovjeriti punomoć koja bi joj omogućila da diže očevu mirovinu u iznosu od 1400 kuna jer se “tata u posljednje vrijeme ne osjeća dobro”. Gospodin ima osamdeset godina.

Tata se nije “osjećao dobro” ni kod notara. Notar ga je pitao kako se zove, on mu je odgovorio da mu se žuri jer ga mama čeka u čekaonici. Od notara je zatražio dupli makjato bez kofeina za van. Mojoj su prijateljici rekli da nema nikakve šanse da će joj ovjeriti punomoć.

A, vidite, Biden “poručuje”. Nešto “ozbiljno”, naglašavaju svjetski mediji. Čovjek koji pojma nema da l’ je doš’o il’ je poš’o.

Mora li Evropa zbog Amerike postati spaljena zemlja? Jesmo li zaslužili da nam Biden postane grobar?

 

Ведрана Рудан

Октомври 2022