Ќе ја Апсат ли Аспазија?

Ќе ја Апсат ли Аспазија?

Аспазија Софијанова (21 март 1965 во Скопје[1]) — шефицата на Одделот за интензивна нега и терапија на Клиниката за детски болести во Скопје, е сторител на тешко кривично дело.

Таа направила  Злоупотреба на службена положба и овластување чл.353 ама ст.5 на штета на буџетот за кое е предвидена казна од најмалку 5 години до највеќе 20 години.

Злоупотребата е што она како директорка сама си ги потпишувала дежурствата. И од продолжен вид е делото значи чл.353 ст.1 вв со ст.5 и вв со чл.45 од КЗ.

За пуленката на Никола Груевски, која го предаде “шефот” па замина во скутот на Зоран и Зорица Заеви, никако да се огласи Јавното обвинителство.

Стореното дело е кристално чист случај за подигнување обвинение и одредување мерка притвор бидејки може (1) да го повтори делото, (2) влијае врз сведовите и (3) се даде во бегство.

Но, кај нас во “пупка судството” и во “сваровски судството” го јаде оној од Велес за ќебапчињата. За оваа што крадела со години (оти имала големи кредити) – молк!!!

 

Дудинка

17. Окт. 22