Љупчо Секуловски Македонски

Љупчо Секуловски Македонски

Реакција на настапот на Александар Николовски “Британски”.

https://m.facebook.com/groups/1675669235989607?view=permalink&id=2139537786269414

Чиви тоа ваши партнери, твои, на мајкати и таткоти или на Македонскиот народ. Детево забегало, е мои и на 200.000 членови на ВМРО ДПМНЕ не се главни партнери крвниците и тие што сакаат да го прекрстат, разнебитат и уништат македонското име, идентитет, традиција, култура, вера, писменост, јазик …. тие не ни се единствени партнери, а ако детево сонува заедно со мицквоски дека на овај начин ќе се вратат на власт тогаш многу згрешиле… АЛО НЕ ВЕ ИГРААТ ЗА ДА ВЕ ВРАТАТ НА ВЛАСТ, ТУКУ ЗА ДА ЈА ОСЛАБАТ ВМРО ДПМНЕ ПРЕКУ ВАС ДО ТАА МЕРА ДА СТАНЕ ИРЕЛЕВАНТЕН ФАКТОР ВО ОДЛУЧУВАЊЕТО ВО МАКЕДОНИЈА…да симплифицирам преку вас ја уриваат ВМРО како вековен столб и борец за Македонска држава и самобитност, а вас ќе ве фрлат на буниште исто како што ќе ве фрли Македонскиот народ … значи иднина немате, само прашање е колку штета ќе нанесете и на партијата и на државата, а веќе нанесовте огромана и непоправлива штета, одигравте МАТЕМАТИЧКИ ПРЕЦИЗНО при донесувањето на законот за двојазичност , по посетата на Бејли се пјавивте во собрание и дадовте легитимитет, а не се ни обидовте сериозно да го спречите насилното донесување на законот….. веќе сте прозирни со вашите игри…. ама и за ова еден ден ќе мора да понесете и посериозна одговорностзашто морал немате за да понесете морална одговорност.