ЈОВАН ВАНЕ ПЕТРОВ

Претседателе на Р.Македонија г-дин Ѓорге Иванов,лицето на коешто му го дадовте мандатот за формирање на влада а на коешто му баравте гаранции за унитарност,неменување на уставот и службениот јазик Заев Зоран денеска јавно обелодени дека законот за употреба НЕ на јазиците туку на шиптарскиот на ЦЕЛА територија на Македонија е во завршна фаза и наскоро ќе се најде пред пратениците во собрание,што Вие освен што како законска можност ја имате еднаш да не го потпишете друго ќе преземете?
Очигледно е дека дадените гаранции што Заев Ви ги даде единствено можат да послужат за правење хартиено авионче.
Г-дин претседателе,оние коишто на 27.04 влегоа во одбрана на законите и државата сега се оставени на милост и немилост на судовите контролирани од Заев,намате пенкало за потпишување на аболиција или некој и Вам почитуван Ви запрети до таа мера што и во јавност несмеете да се појавите?
ПРЕТСЕДАТЕЛЕ.