Ѓокович – AUS 3:0 (6:0, 6:0, 6:0)

Ѓокович - AUS 3:0 (6:0, 6:0, 6:0)

Австралија победи и одлучи Ѓоковиќ да го депортира но, во суштина изгуби. Изгуби државата, изгубија институциите, изгуби нацијата. Австралија го загуби турнирот Австралија Опен. Сега Кина бара на Австралија да и се одземе титулата “Grand Slam” и да се стави на јавен конкурс. Кина сака да ја земи таа титула.

Австралија Опен заврши и пред да почне. Иако многу играчи јавно изјавуваат дека турнирот ќе помине одлично и без Ѓоковиќ, нема да биде исто како и порано. Радосни се дека нема да се напреваруваат против првакот на светот и им се овозможува шанса да победат. Најголем критичар против Ѓоковиќ е Рафаел Надал. Човекот е пресреќен што има шанса да ја освои титулата. Со среќа нека му е.

Во Австралија се повеќе се формираат групи во поддршка на Ѓоковиќ а против експерименталните инекции. Ѓоковиќ стана симбол на слободарскиот свет, на демократијата и на правото на избор. Дали глобалистите го искористија Ѓоковиќ во нивните намери преостанува да видиме. Во исто време Ѓоковиќ му покажа на светот дека секој може да се спротистави против злосторството кое го има надвиснато светот и ги експонира глобалистите дека тие не почитуваат ни суд, ни волја на народот ни ништо туку газат се пред себе во своите намери.
Новак сепак остана шампион и без а учествува на турнирот кој подобро и да не постои.

П.С: сликава е најново издание и е сликана на аеродоромот Таламарин во Мелбурн пред да се качи на авион пред нешто повеќе од половина час.

Билјана Антоска Стојанов

16.01.22 Мелбурн